Site icon NewsIT

Η σφίγγα του Μαξίμου…

21.08.2014 | 14:57
Η σφίγγα του Μαξίμου…

Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, ανέκαθεν μήνας ανακοινώσεων και πολιτικών εξελίξεων λόγω ΔΕΘ και όχι μόνο τόσο πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για τις πολιτικές κινήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση Σαμαρά προσδοκά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 να αποτελέσει τη αρχή απεξάρτησης της χώρας και της ιδίας από τον ασφυκτικό κλοιό της τρόικας με ταυτόχρονη βιώσιμη λύση για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα προσδοκά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να μην αποτελέσει αφορμή για την πτώση της κυβέρνησης και να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα βάλλουν φρένο επί της ουσίας στις πολιτικές φιλοδοξίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί εισηγήσεις για πολιτικές κινήσεις όπως πρόωρες εκλογές που θα αιφνιδιάσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο προς το παρόν σταθμίζει όλα τα δεδομένα αναμένοντας και τις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου που ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν το κουτί των πολιτικών εξελίξεων.

Άλλωστε πιστεύει ότι οι δανειστές αρχής γενομένης από το Παρίσι θα του επιτρέψουν μια ελευθερία κινήσεων σε όλα τα επίπεδα και θα του “δωρίσουν” μια ¨διαχειρίσιμη” πολιτικά λύση για το χρέος, σείοντας ταυτόχρονα ον κίνδυνο έλευσης των “κομμουνιστών” στην εξουσία.

Μπορεί λοιπόν οι σφίγγα της Αμφίπολης να αποκαλύπτει σιγά-σιγά τα μυστικά της ο κ. Σαμαράς όμως θα εξακολουθήσει να είναι…σφίγγα και να κράτα κλειστά τα χαρτιά του, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για να “χτυπήσει”, αν και γνωρίζει ότι σε επίπεδο κοινωνίας εξαιτίας και μόνο του ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχουν περιθώρια εξευμενισμού της κοινής γνώμης

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version