Παρασκευή, 9 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η Σοφία Βούλτεψη απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «διακοπές στο χωριό» – Από την πισίνα για ποδόλουτρα στη γλώσσα του μίσους

Η Σοφία Βούλτεψη απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «διακοπές στο χωριό» – Από την πισίνα για ποδόλουτρα στη γλώσσα του μίσους
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωσή της σε τηλεοπτική εκπομπή την Τετάρτη (7.8.24) ότι λόγω της ακρίβειας οι πολίτες μπορούν να προτιμούν τις διακοπές στα χωριά.

 «Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», είχε αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη στο Open, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του, επισήμαινε πως  «μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και τη γλώσσα του μίσους», τονίζει στην απάντησή της στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη.

«Σε τηλεοπτική συζήτηση για το ύψος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αφού επανέλαβα πολλές φορές ότι πρόκειται για σύνθετο πρόβλημα για το οποίο αναζητούνται και πρέπει να βρεθούν λύσεις, αφού δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες « θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά» προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα», υπογραμμίζει.

«Κατέληξα λέγοντας ότι «στα νησιά υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει αμφιβολία, και πρέπει να βρεθούνε περισσότερες λύσεις, αλλά όποιος λέει ότι έχει μια μαγική λύση, αυτό δεν γίνεται πιστευτό». Η τελευταία φράση μου ήταν «άρα πρέπει να ψάξουμε σίγουρα, να αναζητηθούν λύσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία», επισημαίνει.

«Τι σχέση έχουν όλα αυτά με όσα ακούστηκαν; Καμία! Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την δημοσιογραφία; Καμία! Αλλά βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη με τελευταίο θύμα την κα. Αθηνά Λινού, που ήλθε να προστεθεί σε σειρά στοχοποιήσεων προσώπων από τον πολιτικό, τον δημοσιογραφικό και τον δικαστικό κόσμο», σημειώνει.

«Αυτά, όμως, ανήκουν σ’ εκείνα που πρέπει να «καλλωπιστούν», όπως η πισίνα στις Σπέτσες. Έτσι, «καλλώπισαν» την τρόικα και την είπαν «θεσμούς» και βάφτισαν το μνημόνιο… Κοινωνικό Συμβόλαιο με την Ευρώπη. Προφανώς το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς τους επιτρέπει κάθε λογής ανηθικότητα», καταλήγει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις