Πολιτική

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Live News

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα πρόσωπα που διεκδικούν το αξίωμα είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δίνει συνέντευξη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο απερχόμενος αλλά και ξανά υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπερτερεί – κατά τη γνώμη του – των συνυποψηφίων του.

«Στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «κρίνεται ποιος θα είναι ο καλύτερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ανέλαβα ένα κόμμα που συνθλιβόταν στις εκλογές, ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταφέραμε να αλλάξουμε το κλίμα», συνέχισε.

Κατηγόρησε τους συνυποψηφίους του στη μάχη των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και προγράμματος.

«Έχουμε καταθέσει επικαιροποιημένη πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ, λύση για τις 60 χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο και βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα για τον δανειολήπτη πριν πουληθεί το δάνειό του στο fund να κάνει αντιπρόταση. Όλα αυτά τα καταθέσαμε στη Βουλή σε πρόταση νόμου και η ΝΔ αρνήθηκε.

Όπως και για την ακρίβεια, μιλήσαμε για τη θέσπιση ενιαίας αρχής καταναλωτών. Είπαν «όχι». Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι κάθε πρωί να γνωρίζεις με μια εφαρμογή στο κινητό σου, ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη και όταν πας στο σουπερμάρκετ να τους γυρνάς την πλάτη;», σημείωσε αναφερόμενος σε δύο μείζονα θέματα της καθημερινότητας.

«Τα ΜΜΕ αγνόησαν το ΠΑΣΟΚ, παίζοντας καθημερινά Κασσελάκη, Μητσοτάκη», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο, απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» κυβερνητικής σύμπραξης με τον Στέφανο Κασσελάκη, ευχόμενος να βρουν τον δρόμο τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το ποιο θα είναι το «δίδυμο» σε περίπτωση που οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάνε σε δεύτερη Κυριακή, στις 13 Οκτωβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σίγουρος ότι ο ίδιος θα είναι εκεί, έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιονδήποτε συνυποψήφιό του.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου