Πολιτική

Η τακτική της ΝΔ στις ψηφοφορίες για τα μέτρα Τσίπρα και οι φόβοι για νάρκες και τέταρτο μνημόνιο

Ήδη ψήφισε «ναι» στα αναδρομικά των ενστόλων, ενώ έχει προαναγγείλει «ναι» και στην περίπτωση που δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εγκλωβίσει πολιτικά τη ΝΔ με τις διαδοχικές ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή για τα θετικά μέτρα που φέρνει ένα προς ένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει επίσης βήμα-βήμα την τακτική του πρωθυπουργού και δεν φοβάται να στηρίξει πρωτοβουλίες που θεωρεί σωστές.

Αυτό που προβληματίζει τους επιτελείς της οδού Πειραιώς είναι το ενδεχόμενο ορισμένα από τα μέτρα αυτά που φέρνει η κυβέρνηση να κινούνται στη λογική της παροχολογίας εν όψει των εκλογών, να μην είναι κοστολογημένα και να ισοδυναμούν με μία νάρκη που θα συναντήσει η επόμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, δηλαδή, της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία επ’ ουδενί δεν θέλουν να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να χρειαστεί να συνομολογήσει ένα τέταρτο μνημόνιο.

Τα… μηνύματα του προέδρου της ΝΔ

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συχνά ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε ομιλίες του στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα να ναρκοθετήσει το έδαφος και την πορεία της επόμενης κυβέρνησης.

[read4more]

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ναρκοθέτησης αυτής είναι το ενδεχόμενο οι περικοπές στις συντάξεις να μην ματαιωθούν σε μόνιμη βάση, αλλά προσωρινά, ώστε να πάρει την τελική απόφαση για την τύχη τους η επόμενη κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνουν από το επιτελείο της οδού Πειραιώς, θα ισοδυναμούσε με ευθεία παρέμβαση των εταίρων και κλείσιμο του ματιού στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών και γι’ αυτό δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη εκ μέρους τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εξαγγελία για τις 10.000 προσλήψεις, στη ΝΔ θεωρούν καθαρά ότι συνιστά μέρος του προεκλογικού παιχνιδιού του ΣΥΡΙΖΑ κι εξακολουθούν να διερωτώνται από πού θα εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι για να προχωρήσει η κυβέρνηση σ’ αυτές τις μαζικές προσλήψεις.

Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που το κονδύλι για τη μισθοδοσία ιερέων και κληρικών θα συνεχίσει να βαραίνει το Δημόσιο, με τη μορφή της επιδότησης που συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.

nd grafeia eur nea
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Για το θέμα της συμφωνίας, εξάλλου, θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το ραντεβού με την Ένωση Κληρικών ορίστηκε για την Τετάρτη, πριν από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Κωστής Χατζηδάκης: Θα δώσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε - Το φθινόπωρο έρχεται μείωση άμεσων φόρων
«Δεν ήταν μια καλή στιγμή επικοινωνιακά» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για αυξήσεις και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης