Site icon NewsIT

Η ταραμοσαλάτα που ενθουσίασε τον Γιοακίμ Γκάουκ

07.03.2014 | 08:18
Η ταραμοσαλάτα που ενθουσίασε τον Γιοακίμ Γκάουκ

Σαρακοστιανό ήταν το τραπέζι που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Γερμανό πρόεδρο, Γιοακίμ Γκάουκ με θέμα το λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.

Το πρώτο πιάτο ήταν κι αυτό που ενθουσίασε τον Γερμανό πρόεδρο. Τι ήταν; Ταραμοσαλάτα λευκή, γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης. Ο Γ. Γκάουκ ρώτησε μάλιστα πώς παρασκευάζεται.

Τον Γερμανό πρόεδρο στο εστιατόριο Διόνυσο υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στο Δουβλίνο. Μαζί του ήταν οι αντιπρόεδροι της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιάννης Τραγάκης

Το ίδιο ενθουσιασμένος φάνηκε κι όταν έφτασε και το δεύτερο πιάτο, που ήταν μελιτζανοσαλάτα, ενώ το τρίτο πιάτο ήταν ένα καλοψημένο στα κάρβουνα χταποδάκι.

Με αυτό, εκτός από τον Γερμανό πρόεδρο, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ενθουσιάστηκαν όλοι και κυρίως ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας Χρ. Κέλλας, ενθυμούμενος προφανώς ότι ο Γιοακίμ Φούχτελ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα τρώει σχεδόν μόνον χταποδάκι.

Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο κρεμμύδι και λευκό κρασί.

«Ξέρετε λένε ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε τρεις λόφους. Στον λόφο της Ακροπόλεως, στον λόφο της Ρώμης με το Καπιτώλιο και στον λόφο του Γολγοθά», είπε στους συνδαιτυμόνες του ο Γιοακίμ Γκάουκ.

«Χρόνια είχαμε να φάμε μεσημεριανό. Ευτυχώς που έρχεται καμιά φορά κανένας επίσημος…» είπε… χαρούμενος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Γερμανός πρόεδρος δεν έκρυψε πως έμεινε εκστασιασμένος από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη: «Μείναμε εκεί για 45 λεπτά, ήθελα να έμενα εκεί επί δύο ώρες».

Δεν έχασε την ευκαιρία ο βουλευτής Λάρισας Χρ. Κέλλας και τον προσκάλεσε να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές: «Θα το ήθελα, αλλά να έρθω ως τουρίστας» απάντησε ο Γκάουκ και ήταν τέτοια η οικειότητα που αναπτύχθηκε στο τραπέζι στον Διόνυσο που το πρωτόκολλο πήγε περίπατο: «Να μας έρθετε με το… σορτσάκι» του είπε ο κ. Κέλλας σε άψογα γερμανικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική ομιλία του Κάρολου Παπούλια! Απείλησε τη Γερμανία με προσφυγή στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις – Τα μηνύματα προς την κυβέρνηση

Όταν ο Γκάουκ αποθέωσε τον Γλέζο

Παπούλιας: Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από το θέμα των αποζημιώσεων

Θέμα αποζημιώσεων έθεσε εμμέσως ο Γερμανός Πρόεδρος!

Ο χαμογελαστός κ. Γκάουκ “έσπασε” την γκρίνια για τα μέτρα ασφαλείας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version