Πολιτική

Η Βουλή είπε συντριπτικά «ναι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – «Ευχαριστούμε Ελλάδα»

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Βουλή είπε σήμερα (15.09.2022) «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ κυρώθηκε, έτσι, από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν τη συμφωνία.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα!», ανέφερε η πρεσβεία της Σουηδίας σε ανάρτηση στο twitter, την οποία συνοδεύει και με μια φωτογραφία του Σουηδού πρέσβη Γιόχαν Μπόργκσταμ (Johan Borgstam) με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Με ισχυρή πλειοψηφία το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Σουηδός πρέσβης Γιόχαν Μπόργκσταμ και ο υπουργός Εξωτερικών γιόρτασαν μαζί το ευτυχές γεγονός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα