Πολιτική

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας ή όχι του Ηλία Παναγιώταρου

Για την άρση ή όχι της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου θα αποφασίσει η Βουλή.

Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή την δικογραφία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011 στην αίθουσα του Τριμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά που δικαζόντουσαν οι 39 άνδρες της ομάδας των ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. για τα εθνικιστικά συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.
Μετά την παρέλαση ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ.
Τον Δεκέμβριο του 2011 έγινε η δίκη στο Τριμελές Ναυτοδικείο Πειραιά και την πρώτη ημέρα υπήρξαν επεισόδια μέσα στην δικαστική αίθουσα και η δίκη διακόπηκε, ενώ συνεχίστηκε άλλη μέρα.
Από δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, κατατέθηκαν μηνύσεις για τα επεισόδια ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο κ. Παναγιώταρος είχε ρόλο συντονιστικό στο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην δικαστική αίθουσα, προτρέποντας τους παραβρισκόμενους να φωνάζουν άσεμνα σχόλια και να κάνουν χειρονομίες. Οι μάρτυρες κατονόμαζαν τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων αυτών.
Από την Εισαγγελία του Α.Π, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Παναγιώταρου, προκειμένου να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι