Site icon NewsIT

Ιδού πού θα βρείτε χρήματα κύριε Τσίπρα! Τολμήστε!

24.03.2015 | 13:43
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μόνο με μεταφυσικούς όρους μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός. Αναφερόμαστε στη μεταρρυθμιστική αδράνεια όλων σχεδόν των κυβερνήσεων. Λες και η καρέκλα της εξουσίας τους υπνωτίζει, τους κάνει βουντού και εξανεμίζει κάθε μεταρρυθμιστική θέληση, επιθυμία και διάθεση.

Μέχρι τώρα η βολική ερμηνεία που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σχέση διαπλοκής, συνενοχής και υποταγής των προηγούμενων κυβερνήσεων στα συμφέροντα.

Ο ίδιος δύο μήνες τώρα με την πίεση των πιστωτών στο ζενίθ και δεν έχει κάνει ούτε μία, έστω την πιο μικρή, την πιο εύκολη, την πιο αποδεκτή απ΄όλους μεταρρυθμιστική πράξη. Εστω σαν δείγμα γραφής ή σαν πράξη καλής θέλησης και μεταρρυθμιστικών προθέσεων.

Να, για παράδειγμα θα μπορούσε να θεσπίσει την ίδρυση επιχειρήσεων, έστω μικρών και τεχνολογικών όπως είπε και ο κ. Βαρουφάκης με μία υπογραφή και μόνο με την ταυτότητα. Να δώσει ας πούμε και ασφαλιστικά κίνητρα, για παράδειγμα απαλλαγή από εισφορές για δύο χρόνια και να απογειώσει τις start up επιχειρήσεις όπου τόσο καλές επιδόσεις υπάρχουν, πολύ ταλέντο, γνώση και προπαντός προοπτική για τους νέους αλλά και την ελληνική οικονομία.
Αντί έστω αυτού του μικρού έργου δεν ακούμε παρά μεγάλα λόγια για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Θέλετε μία δεύτερη που έχει και εισπρακτικό ενδιαφέρον; Την ταχύτατη είσπραξη των χρημάτων από τις λίστες. Ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Νικολούδης είχε αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις πως διέθετε στοιχεία ολοκληρωμένα από 3.500 υποθέσεις που αντιπροσωπεύουν εισόδημα 7,5 δις. και δυνατότητα είσπραξης 2 δις. ευρώ.

Εκτοτε πληροφορηθήκαμε πως οι διασταυρώσεις αποκάλυψαν πάνω από 25.000 φοροφυγάδες που απέκρυψαν ή και φυγάδευσαν περισσότερα από 20 δις. ευρώ. Πολύ καλά, πολύ ωραία και εύγε στην κυβέρνηση.
Όμως, στα ταμεία δεν μπήκε ούτε ευρώ, στα άδεια ταμεία.

Τι εμποδίζει άραγε την κυβέρνηση που εναγωνίως αναζητά χρήματα από τους πιστωτές, την ΕΚΤ να προχωρήσει στην ψήφιση ενός κατεπείγοντος νόμου ο οποίος θα επιτρέπει ή καλύτερα θα επιβάλει την ταχύτατη είσπραξη των χρημάτων από τους φοροφυγάδες που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό;

Το έχουμε γράψει και θα το επαναλάβουμε. Σε καιρούς έκτακτης ανάγκης, όπως αυτός που ζούμε, επιβάλλονται έκτακτα μέτρα, προσοχή όχι έκτακτοι φόροι ή εισφορές για όλους ανεξαιρέτως, δηλαδή χαράτσι. Που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να καλέσει τους φοροφυγάδες που υπάρχουν στις λίστες και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό (γιατί αυτοί έχουν αποδεδειγμένα χρήματα και δυνατότητα να πληρώσουν) να καταβάλουν σε ένα ή δύο μήνες τους αναλογούντες φόρους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οποιος αμφισβητεί την απόφαση μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια πληρώνοντας το 50% των φόρων, των προστίμων και των προσαυξήσεων, δηλαδή τα μισά χρήματα μεγαλύτερου ποσού (η πλήρης καταβολή να έχει σαν κίνητρο την απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως γίνεται τώρα με την πρώτη φάση της ρύθμισης).

Με το ίδιο σχέδιο νόμου να ψηφιστεί άλλο ένα άρθρο που θα επιβάλει στα δικαστήρια να εκδικάζουν ταχύτατα και κατά προτεραιότητα αυτές τις υποθέσεις, ώστε είτε να δικαιωθούν οι πολίτες, είτε να εισπράξει το Δημόσιο και τα υπόλοιπα χρήματα.

Χρήματα υπάρχουν κύριε Τσίπρα. Ιδού που βρίσκονται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και οι μεταρρυθμίσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version