Πολιτική

Ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα: Η Μπέττυ Μπαζιάνα, η υψομετρική διαφορά Τσίπρα – Φασούλα και τα μηνύματα

Και μηνύματα για την κεντροαριστερά έστειλε και «καμπανάκι» στον ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά κάποιες φορές τα όσα γίνονται πριν ή μετά μια ομιλία, έχουν μεγαλύτερη σημασία. Κυρίως, έχουν τα πρόσωπα.

Όπως για παράδειγμα, η Μπέττυ Μπαζιάνα, που δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το πλευρό του συντρόφου της στο «comeback» του. Ή στο rebranding του Αλέξη Τσίπρα στη μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχή του, όπως αρέσει να λέμε τελευταία.

Και του χάρισε ένα τρυφερό βλέμμα όταν, βράδυ πια, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους για να φύγουν. Όταν είχε τελειώσει ένα γεμάτο διήμερο και μπορούσε να ξεκινήσει ο απολογισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στη σκηνή το απόγευμα τα Τρίτης (18.06.2024) με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του. Τα όσα θα έλεγε, θα είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Ειδικά μετά τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Και μετά τη «βόμβα» εντός από τους πιο στενούς του συνεργάτες όταν ήταν ακόμη πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Νίκου Παππά, για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Κι από κάτω, εκτός από τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα, βρίσκονταν ο φίλος του Ζόραν Ζάεφ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο προκάτοχός της, Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτές (Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελος) και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

betty baziana eu.jpg

tsipras sakellaropoulou eu

tsipras pavlopoulos eu tsipras linou eu

Ήταν όμως και στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας, δίπλα στον οποίο πόζαρε ο πρώην πρωθυπουργός και η υψωμετρική διαφορά τους έκανε τους πάντες να ξεσπάσουν σε γέλια.

tsipras fasoulas eu

«Εκεί» αλλά… από μακριά ήταν και ο Φρανσουά Ολάντ, ο άνθρωπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας συνδέθηκε πολύ όσο ήταν πρωθυπουργός και εκείνος που έγινε αφορμή για… τρολάρισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου για το αλησμόνητο «Ολαντρέου».

idrymatsipra hollande eu

Δεν ήταν εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εν τη απουσία τους ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές (και… ηχηρό) μήνυμα: «Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν (…) να μένουν απαθείς. Ούτε να εξουδετερώνουν η μια την άλλη με ανώφελους και άγονους εμφύλιους».

Το αν το μήνυμα ελήφθη, θα φανεί (όχι στο χειροκρότημα).

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ