Πολιτική

Ικανοποίηση της ΝΔ για τις δύο γαλλικές φρεγάτες που μίσθωσε η Ελλάδα

Θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας χαρακτηρίζει η ΝΔ τη μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία, προτάσσοντας όμως "τέσσερα εύλογα ερωτήματα" και ζητώντας από την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά και να απαντήσει.

Έτσι το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για τους οικονομικούς όρους αυτής της συμφωνίας καθώς και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών αλλά και γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

Στη ΝΔ ζητούν να ενημερωθούν για το αν είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί, όπως λένε χαρακτηριστικά, επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη και τέλος ζητούν να μάθουν τι άλλαξε από το 2013 όταν, όπως επισημαίνουν, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μια ανάλογη πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι “υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες” και χαρακτηρίζοντας τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες “ακατάλληλες” για το Αιγαίο;

“Η κυβέρνηση επιτέλους να σοβαρευτεί”

«Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής» τονίζει η ΝΔ η οποία και παραθέτει την απάντηση που είχε δώσει για την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία το 2013 ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ στις 16/92013.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει το 2013: «Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία.

Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο  θα πρέπει να προσανατολιστούμε όχι σε τέτοιου είδους εξοπλισμούς που συνήθως κρύβουν από πίσω τους πολιτικές σκοπιμότητες και μίζες, αλλά να προσανατολιστούμε σε μια αξιόπιστη ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3