Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο μισθολόγιο – το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση – θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο επιλογής τον προϊσταμένων στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μέσω αυτού θα υπάρξει μία «νέα ηγεσία» στο Δημόσιο, ενώ άφησε ανοικτό να υπάρξει και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα μελλοντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ για τις απολύσεις ανέφερε ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα».

Ωστόσο, προσέθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο» οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα και κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τις 30 Απριλίου η ολοκλήρωση απογραφής των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου

Κ.Μητσοτάκης: Να ανοίξει η συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο

Την τελευταία τετραετία βρέθηκαν εκτός Δημοσίου 200.000 υπάλληλοι

Όλες οι αλλαγές στο Δημόσιο την επόμενη διετία: Η κινητικότητα, η αξιολόγηση και η επιλογή προϊσταμένων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 3
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ