Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ το Ποτάμι για την εξεταστική επιτροπή της υγείας

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ το Ποτάμι για την εξεταστική επιτροπή της υγείας

“Ίσες αποστάσεις” παίρνει το Ποτάμι από την οξεία αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- Δημοκρατική Συμπαράταξη σχετικά με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία σε ότι αφορά τουλάχιστον το θέμα του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού και μέλος της εξεταστικής επιτροπής Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε ότι “το Ερρίκος Ντυνάν ήταν ένα πεδίο ρουσφετιών και συμφερόντων. Διερευνάται η ύπαρξη ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. Η εξεταστική επιτροπή όμως δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί για μικροκομματικά συμφέροντα”.

Μύδροι από Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής

Υπενθυμίζεται πως πηγές της Νέας Δημοκρατίας επεσήμαιναν μόλις γνωστοποιήθηκε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ πως «το γεγονός ότι η Εξεταστική δεν οδήγησε σε Προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών». Συμπλήρωναν δε πως η επιστροφή του φακέλου της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη μαρτυρά πως «το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα», κάνοντας επίσης λόγο για «φανταστικές κατηγορίες που φτιάχνονται στο μυαλό των κυβερνώντων και στα πρωτοσέλιδα των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχουν».

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της Εύης Χριστοφιλοπούλου που είναι και μέλος της Επιτροπής, σημείωνε χαρακτηριστικά: “Καταδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστησαν την εξεταστική της υγείας με μόνο σκοπό την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και την καλλιέργεια της πόλωσης και του διχασμού, που είναι ως γνωστόν η προσφιλής τους πολιτική μέθοδος. Υπάρχει όμως κι ένας ανομολόγητος, πλην εμφανής σκοπός. Να κουκουλωθούν οι ευθύνες των ιδίων και του βασικού τους συμμάχου, της καραμανλικής δεξιάς. Έτσι εξηγείται γιατί δεν κάνουν κουβέντα για το πραγματικό σκάνδαλο, την αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2005-2009, αλλά και για τις δικές τους ευθύνες, είτε είναι οι  παράνομες προσλήψεις , είτε η μη τιμολόγηση φαρμάκων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις