Site icon NewsIT

Και ο Προβόπουλος άυπνος – «Δεν ήξερα με ποιό νόμισμα θα ξυπνούσα», είπε ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΕ

11.06.2014 | 14:43
Και ο Προβόπουλος άυπνος – «Δεν ήξερα με ποιό νόμισμα θα ξυπνούσα», είπε ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΕ

- Ισχυρίστηκε χωρίς να πει ονόματα ότι προειδοποιούσε από το 2008 για την κατάσταση... - «Δε νιώθω πικρία για την απομάκρυνσή μου από την Τράπεζα της Ελλάδος», είπε ο κ. Προβόπουλος - Τι του είπαν Σαμαράς και Βενιζέλος - Στις 20 Ιουνίου λήγει τυπικά η θητεία του ως διοικητή - Σήμερα ορίστηκε ως νέος διοικητής ο Γιάννης Στουρνάρας

Απελευθερωμένος δήλωση ότι νιώθει ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Είπε επίσης ότι δεν νιώθει καμία πικρία αλλά και ότι πέρασε πολλά άγρυπνα βράδια που δεν ήξερε με τι νόμισμα θα ξυπνούσε.

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε επίσης ευχαριστημένος για το «τιτάνιο», έργο που έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η θητεία του λήγει στις 20 Ιουνίου.

«Νοιώθω απελευθερωμένος γιατί πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο, με πολλά βράδια χωρίς ύπνο που δεν ήξερα τι θα ξημερώσει και σε ποιο νομισματικό καθεστώς θα ξυπνούσα», είπε ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, ενώ όταν ρωτήθηκε αν
 νοιώθει πως αναγνωρίστηκε το έργο του στην ΤτΕ, είπε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του μίλησαν με πολύ θετικά λόγια.

«Χθες ο Πρωθυπουργός μου τηλεφώνησε και μου μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το έργο μου στην ΤτΕ, ενώ και σήμερα μου τηλεφώνησε ο Βενιζέλος και μου μίλησε με πολύ θερμά λόγια. Με τον Βενιζέλο ζήσαμε άλλωστε δραματικές στιγμές».

Ο κ. Προβόπουλος είπε ακόμα ότι: «Οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ από το 2008 για την επερχόμενη κρίση και το γεγονός ότι ζούσαμε με δανεικά δεν εισακούστηκαν από τους πολιτικούς».

Λες και ήταν συνεννοημένοι με τον κ. Προβόπουλο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Ο Γ. Προβόπουλος άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κατά την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων σαράντα ετών. Έχοντας πλήρη αίσθηση της θεσμικής ανεξαρτησίας της ΤτΕ, της θέσης του σε σχέση με την ΕΚΤ, αλλά και της κρισιμότητας του ρόλου του ως προς τη διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης, συνέβαλε καθοριστικά στην διαφύλαξη, ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή στην προστασία των καταθέσεων και των προοπτικών χρηματοδότησης της ελληνικής πραγματικής οικονομίας.

Συνέβαλε, επίσης, καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα, θεμελιώνοντας την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του που είναι πλέον εφικτή με απλές και προφανείς παραμετρικές αλλαγές.

Ως υπουργός Οικονομικών έζησα μαζί με τον Γ. Προβόπουλο πρωτοφανείς προκλήσεις υψηλής πίεσης και επικινδυνότητας και μπορώ έτσι να έχω προσωπική γνώμη για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά του. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι γεγονός! Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Προβόπουλος τέλος – Έρχεται ο Στουρνάρας

 Εφιαλτική προειδοποίηση: Χειροτερεύουν οι προβλέψεις για την ανάπτυξη

Ο Σαμαράς ψάχνει για επενδυτές από Κουβέιτ και Κίνα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version