Τετάρτη, 9 Οκτ.
24oC Αθήνα

Καμμένος: Έτοιμος για μέτρα άμεσης δημοκρατίας

Καμμένος: Έτοιμος για μέτρα άμεσης δημοκρατίας

Υποτονικός… σε σχέση με τους τόνους και το ύφος με τον οποίο «σφραγίζει» τις ομιλίες του από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που μίλησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μίλησε έτοιμος για «μέτρα άμεσης Δημοκρατίας» που θα πρέπει να υπάρξουν και για «θεσμικά μέτρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα πράγματα, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Οφείλετε είπε στους βουλευτές «να αποδείξετε ότι διαθέτετε τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να στηρίξετε μια προοδευτική κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο για την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είπε «λυπάμαι για αυτά που ακούστηκαν την προεκλογική περίοδο, επιτέθηκαν στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, κάποιοι παρασύρθηκαν…» Χαίρομαι είπε « για την αναβάθμιση ΚΥΣΕΑ…» Για τις μισθολογικές αποκαταστάσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υποσχέθηκε «άμεση εφαρμογή της απόφασης ΣτΕ…»

Θα πρέπει είπε να «τακτοποιήσουμε άμεσα αυτόν τον ανοικτό λογαριασμό, ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, για τους εξοπλισμούς…» προανήγγειλε «αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για ιεραρχία και τοποθετήσεις με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια», με οριστική παύση του καθεστώς των προνομιούχων…». Επανεξέταση από μηδενική βάση της δομή των ΕΔ καθώς αυτό είναι επιτακτικό όχι μόνο για δημοσιονομικούς λόγους , αλλά κι επιχειρησιακούς…» ενώ είπε πως θα δοθεί έμφαση στις «δράσεις υπέρ κοινωνικού συνόλου από τις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως η επανίδρυση της ΜΟΜΑ του Μηχανικού που δίνει το παρόν τώρα σε Κεφαλονιά και Σκόπελο, με την παροχή φαγητού στους πρόσφυγες, με την δυνατότητα σε γιατρούς που υπηρετούν να κάνουν παράλληλα και το αγροτικό τους…ή μηχανικών και άλλων στρατιωτών με συναφείς εργασίες που θα μπορούν να παραμείνουν στην ΜΟΜΑ για τρία χρόνια για να αποκτούν εργασιακή εμπειρία…».

Ο κ. Πάνος Καμμένος, δεν απέφυγε να αναφερθεί σε υποθέσεις διαφθοράς λέγοντας πως «19 υποθέσεις διαφθοράς εξετάζονται από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και υπάρχουν ήδη και συλλήψεις. Μίλησε για αλλαγή του νόμου περί προμηθειών» ενώ υποσχέθηκε και την δημιουργία κατοικιών για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους με έσοδα από αξιοποίηση περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση είπε «θ8α μείνει στην ιστορία σαν η κυβέρνηση που άλλαξε την Μεταπολίτευση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε