Πολιτική

Καμμένος: Όποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν!

- Καταπέλτης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή για τους νεαρούς που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες - «Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί» - Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου

Για όλα μίλησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ο κ. Καμμένος κάλεσε την επιτροπή να υιοθετήσει μαι κοινή εθνική θέση. «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε.

Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος μίλησε για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και αφού ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

Τι εννοούσε ο Κουβέλης με τον ακήρυχτο πόλεμο

Για τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας, Φώτη Κουβέλη και την φράση ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο, είπε:
«Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει αν υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μια ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν εχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Ελληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι τουρκικό σήριαλ», είπε ο κ. Καμμένος. Η τελευταία αυτή αναφορά έγινε για όσα αναφέρονται όπως είπε σε ειδήσεις που διαρρέονται μέσω κάποιων μπλογκ και μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ.»

Οι σημαίες στις βραχονησίδες

Αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων ο υπουργός Αμυνας είπε: «Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες είναι να φυλάσσουμε τις σημαίες μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Όμως, εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Ή να έρθει στον στρατό και να πει: “Εγώ αποφάσισα σήμερα με δυο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλω μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε σας ενημερώνουμε, και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε”. Και ας τους δώσουμε και δυο G3 λοιπόν, να έρθουν στην εθνοφυλακή να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι. Διότι, βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία. Αλλά, το θέμα είναι ότι η σημαία αποτελεί σύμβολο. Και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει την σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις: “ξέρεις κάτι; τώρα που είμαι το Πάσχα βόλτα, βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο των Φούρνων να την υπερασπιστεί. Θα την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι. Αλλά, η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου εθνικής κυριαρχίας, της σημαίας, είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και την δυνατότητα εν συνεχεία, να μπορέσει να την στηρίξει. Οι προβλεπόμενες σημαίες όπως υπάρχει ο σχεδιασμός, εκεί που πρέπει να μπουν έχουν μπει και τις προασπιζόμαστε  με όλες τις δυνάμεις μας. Στρατός, έθνος, πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θεμα αμφισβήτησης. Τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις διεθνείς συνθήκες. Και η Συνθήκη της Λωζάνης, ναι, είναι μια διεθνής συνθήκη, αποδεκτή και δεσμευτική για μας και βεβαίως και για το ΝΑΤΟ. Και βεβαίως και για την Τουρκία. Και η Τουρκία έχει υπογράψει την Συνθήκη της Λωζάνη. Και για την ΕΕ και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και για τον ΟΗΕ. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της το δίκαιο, μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμενη».

Μομφή για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές. Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και την στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμένη. Στο θέμα των δυο αξιωματικών είναι θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα ως ομήρους. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει ομήρους μόνο τους Ελληνες αξιωματικούς. Εχει και αμερικανό πολίτη. Τον Πάστορα Μπράνσον. Η χθεσινή απόφαση του ευρωκοινοβουλίου έχει διαιίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού δικαίου και την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση δυο ευρωπαίων αξιωματικών. Όλοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα δυο αυτά στελέχη έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα δυο στελέχη έψαχναν εκείνη την ώρα για διακινητές. Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου. Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Και δεν θα δινω συνεντεύξεις. Το υπουργείο Άμυνας θα κάνει το καθήκον του έχοντας την πολιτική εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων που σας διαβεβαιώ ότι κάνουν το καθήκον τους».
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα