Τρίτη, 27 Αυγ.
30oC Αθήνα

Καμμένος: Πάμε σε σημαντική συμφωνία – Δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Καμμένος: Πάμε σε σημαντική συμφωνία – Δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος και δεσμεύθηκε για ακόμα μια φορά ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Μιλώντας στον Alpha 989, είπε: «Να μην ανησυχούν οι Έλληνες πολίτες. Πάμε σε σημαντική για την Ελλάδα συμφωνία. Θα έχουμε εξέλιξη που θα δώσει το έναυσμα να ξεκινήσουμε μία νέα περίοδο και να ξεφύγουμε από την εφιαλτική 5ετία που περάσαμε».

Για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια:

«Βεβαίως δεσμεύομαι(σ.σ. ότι δεν θα γίνουν). Οι άνθρωποι αυτοί φιλάνε το πρωί τα παιδιά τους και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω. Εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλοίωση των ειδικών μισθολογίων και να μειωθούν οι μισθοί και οι αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων, αστυνομικών, λιμενικών. Πήραν πάνω τους το βάρος της μετανάστευσης, έχουν 60% μείωση, δεν γίνεται παραπάνω. Υπάρχουν κάποια όρια».

Τόνισε πως ο ίδιος ως Υπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό. «Το κυριότερο όπλο δεν είναι τα τανκς, τα πλοία, τα υποβρύχια. Είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Υπάρχουν 34 εκ. περιουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας που ήταν ανεκμετάλλευτη. Αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς, πρέπει να δώσουμε τις αυξήσεις που προβλέπεται από το ΣτΕ. Δεν μπορούμε να κάνουμε και μειώσεις αλλά μπορώ να παραχωρήσω σπίτια σε στελέχη που πρέπει να υπηρετήσουν σε περιοχές που δεν υπάρχουν υποδομές, παροχές που θα διευκολύνουν την επιβίωσή τους». «Χτίζουμε σπίτια στον Έβρο, τα νησιά αλλά και την Αθήνα», είπε ο Υπουργός Άμυνας στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αρχηγός του Ναυτικού που αποστρατεύεται λαμβάνει σύνταξη 1200 ευρώ.

Παραδέχθηκε πως είναι αδικία η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και απέδωσε την επιβολή του μέτρου στη στάση των δανειστών.

«Έδωσα τη μάχη μου για τα νησιά, δεν είμαι υπουργός Οικονομικών ούτε το κουαρτέτο και οι δανειστές. Έδωσα μάχη, μπόρεσα και κρατήσαμε 3 φορές τον ΦΠΑ πολύ χαμηλό. Άσκησα βέτο, από εκεί και πέρα έπρεπε να «ρίξω» την κυβέρνηση. Όταν είδα ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν τα πάντα για το θέμα και είναι από την πλευρά των δανειστών τεράστια η πίεση, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που έδωσε στον Α. Τσίπρα για το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, ο κος Καμμένος απάντησε:

«Η παραβίαση του ελληνικού χώρου, οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων… Η προσπάθεια όλων είναι να σταματήσει η προκλητική συμπεριφορά της άλλης πλευράς. Η Πολεμική Αεροπορία έχει πάντα την εντολή «ό,τι παραβιάζει τον εναέριο χώρο, αναχαιτίζεται». Το ίδιο συμβαίνει και στον θαλάσσιο χώρο. Είναι πάγια πολιτική της χώρας που εφαρμόζεται από όλους μας. Ο Υπουργός δεν ορίζει σε καθημερινή βάση την πολιτική των ενόπλων δυνάμεων. Οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της χώρας είναι πάγιοι, δεν έχει αλλάξει κάτι».

Στο ερώτημα αν οι ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται στην εκκένωση της Ειδομένης, απάντησε πως «οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται με πολίτες, η εξωτερική ασφάλεια της χώρας είναι η δουλειά μας. Στην περίπτωση που η χώρα χρειαστεί εκτάκτως κάτι, οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα στη διάθεση να προσφέρουν κοινωνικό έργο. Όταν ξεκίνησαν τα hot spots, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αν δεν είχαν εμπλακεί οι ένοπλες δυνάμεις. Οργανώσαμε το σύστημα λειτουργίας τους».

Για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ είπε ότι «ο ελληνικός λαός βλέπει το αποτέλεσμα της εφαρμογής της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ. Στην πρώτη φάση δεν το πίστεψε κανείς, μόνο εμείς. Χάρη σε αυτήν τη συμφωνία δεν έχουμε είσοδο μεταναστών και προσφύγων στη χώρα».

Περιέγραψε, τέλος, δέσμη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά, όπως η δρομολόγηση της κατασκευής υποθαλάσσιου πάρκου στην Πέρδικα της Αίγινας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε