Site icon NewsIT

Καμμένος: «Θα παραδοθώ μόνος μου, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στις Σκουριές»

16.09.2013 | 15:38
Καμμένος: «Θα παραδοθώ μόνος μου, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στις Σκουριές»

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις-προτροπές του Πάνου Καμμένου για λιντσάρισμα του Χρήστου Πάχτα. Τις δηλώσεις Καμμένου καταδίκασαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η δήλωση του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνου Καμμένου, ο οποίος, στο περιθώριο της ομιλίας του στη ΔΕΘ, προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής – που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους – να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Σύρμω Κακάλη, να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ, ξέσπασε «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Η Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για «απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων», για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου, Χρήστου Πάχτα.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, συνέδεσε τις δηλώσεις Καμμένου με τις ενέργειες χρυσαυγιτών βουλευτών, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής». Και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε τόσο στην εισαγγελική παρέμβαση, όσο και στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ, «στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη ΝΔ και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα», ενώ οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, «κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό, για να μη θιχτούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού».

Όσο για τα περί ταύτισης με την Χρυσή Αυγή που απέδωσε στον κ. Καμμένο το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης «που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».

Τις δηλώσεις Καμμένου για τον Χ. Πάχτα καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας».

Η Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτήρισε «επικίνδυνη τη ρητορική του κ. Καμμένου», σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους, που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμμένος: “Λιντσάρετε τον Πάχτα!” – ΒΙΝΤΕΟ

O Π. Καμμένος ζήτησε από τη ΔΕΘ χώρα χωρίς μνημόνια και χαμηλή φορολογία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version