Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Καραμανλής: Μειώσαμε τα ελλείμματα αλλά χάσαμε τη σχέση μας με την κοινωνία

Καραμανλής: Μειώσαμε τα ελλείμματα αλλά χάσαμε τη σχέση μας με την κοινωνία

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο οποίο βρέθηκαν από 700 μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας μίλησε χθες ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας, σε προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ, επέλεξε να απευθυνθεί στους νεολαίους εξηγώντας τους λόγους ήττας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και την πορεία του κόμματος από εδώ και πέρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του οι “γαλάζιοι” νεολαίοι διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του με συνθήματα ενώ κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η αίθουσα …σειόταν από χειροκροτήματα. Ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν χλιαρή η αντίδραση των ΔΑΠιτών όταν ακουγόταν το όνομα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Καραμανλής junior ξεκίνησε την ομιλία του χρησιμοποιώντας το προεκλογικό σλόγκαν της ΔΑΠ – που σήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της “γαλάζιας” παράταξης- λέγοντας “ήρθε η ώρα να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή σας”.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ” Όταν ανέλαβε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών. Ισοσκέλισε προϋπολογισμούς, έκανε την οικονομία πιο ανταγωνιστική, έθεσε τις στέρεες βάσεις που σταδιακά οδηγούσαν στην οικονομική ανάταση. Αλλά η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα, όπως το 2009… Βέβαια, δεν τα έκανε όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας” και συμπλήρωσε.

“Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε χάσει το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν τον ξαναβρούμε σύντομα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη παράταξη που γεννήθηκε το 1974” υπογράμμισε ακόμη.

Ενώ για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι “σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος!”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας έδωσαν το παρών και “γαλάζια”στελέχη όπως ο Θανάσης Νταβλούρος, Νίκος Παπαδημάτος και Δημήτρης Τριανταφυλόπουλος οι οποίοι δεν είχαν βρεθεί λίγες εβδομάδες πριν στην προσυνδιάσκεψη που είχε οργανώσει η ΝΔ στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε