Σάββατο, 14 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: Εμείς έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δε χρειάζονται υπογραφές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Θέλουμε να μας σώσετε κ. Πρωθυπουργέ» είπε στον Λουκά Παπαδήμο ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τάχθηκε υπέρ των εκλογών αφου ολοκληρώσει όλα όσα πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση.

«Δε χρειάζονται υπογραφές. Έχουμε στο λεξιλόγιο μας τις λέξεις μπέσα και φιλότιμο που δεν έχουν οι Ευρωπαίοι. Και οι αρχηγοί των κομμάτων που σας στηρίζουν έχουν και μπέσα και φιλότιμο», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την ομιλία του πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης έπλεξε το εγκώμιο του Λουκά Παπαδήμου, αποκαλύπτοντας ότι είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ πριν από 33 μήνες.

«Ευτυχώς που η συζήτηση γίνεται μετά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού. Γιατί μετά τα όσα ακούστηκαν δυο μέρες τώρα, φοβάμαι θα σας ψάχναμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε απευθυνόμενος τον κ. Παπαδήμο: «κύριε πρωθυπουργέ, θέλουμε να μας σώσετε. Πρέπει να πετύχετε». Χαρακτήρισε δε τον νέο πρωθυπουργό ως «προσπάθεια να σταματήσουμε τον κατήφορο». «Έχουμε στο τιμόνι τον καλύτερο τεχνοκράτη».

Η ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη είχε και… μηνύματα προς τα δυο μεγάλα κόμματα. «Δεν πρέπει να υπονομευτεί το έργο Παπαδήμου από το βαθύ ΠΑΣΟΚ από κάποιους γραμματείς που νομίζουν ότι είναι ακόμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (…) Όταν το καραβάνι προχωράει και γαβγίζουν τα σκυλιά, το καραβάνι δε σταματά. Ειδικά όταν τα σκυλιά είναι πεκινουά και κανίς (…) Δεν είναι ευφυές όταν επιλέγεις τον καλύτερο γιατρό, να υπονομεύεις την αγωγή του».

Η μοναδική του ένσταση ήταν ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης. «Δεν έπρεπε να έχετε τόσα μέλη στο υπουργικό συμβούλιο. Έφταναν οι μισοί», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους! Με επιστολή Παπαδήμου ξεκλειδώνει η 6η δόση

Θα καταψηφίσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη

Σαμαράς: Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία και τον ρόλο της νέας κυβέρνησης, την υπονομεύουν

Newsit: Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για την κυβέρνηση Παπαδήμου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε