Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος, της Εθνικής Ενότητας, έδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πολλές από τις ατάκες του θα... συζητηθούν. Κυρίως αυτές για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τον γιό του Νικόλαο που «κάθε Έλληνας θα τον ήθελε για γαμπρό του».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το νέο κόμμα «καθαρά δεξιό», με βασική… συνιστώσα τον ΛΑΟΣ, δήλωσε ευρωσκεπτικιστής και τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ γιατί με αυτό «η οικονομία της Ελλάδας δεν θα έχει άνοδο», όπως είπε στη συνέντευξή του στην εκπομπή enikos στο Star. Όσο για το μεταναστευτικό; Επέμεινε στο όρο «λαθρομετανάστες», σημειώνοντας πως η πρώτη ιδιότητα του πρόσφυγα είναι «λαθρομετανάστης» και πως εκείνος θα τους γύριζε στην (εμπόλεμη) Συρία…
Αν και χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή φασιστικό κόμμα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι φασίστας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με πρώην βουλευτές του κόμματος. «Δεν είμαι φασίστας αλλά δεν έχω ταμπού», είπε, σημειώνοντας πως θα κάνει… face control σε όσους θέλουν να ενταχθούν στο κόμμα του.
«Ξέρω ότι μπροστά μου ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός, αλλά θα τον ανοίξω. Στο κάλεσμά μας θα έρθουν και άλλα κινήματα και άλλα κόμματα. Πρώτα θα καθαρίσω το σαλόνι και μετά θα καλέσω ανθρώπους. Υπάρχουν κινήσεις και κινήματα πολλά. Θέλω ομοειδείς δυνάμεις. Δεν θέλω θίασο. Θα έρθουν άνθρωποι που μου κάνουν. Επιβάλλεται να κάνουμε face control. Είμαστε κόμμα δεξιό. Κινούμαστε εκεί που κινείτο ο Αβέρωφ», τόνισε.
Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο: «Είναι πάρα πολύ καλό παιδί» είπε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ρωτήθηκε και για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, λέγοντας πως θα τον έβλεπε «σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα», σε ένα σαφές άνοιγμα προς τους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους. Όπως εκτίμησε, ως πρεσβευτής, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν βασιλευόμενη δημοκρατία. Θέμα αλλαγής του πολιτεύματος, πάντως, είπε πως δεν τίθεται.
«Το 1974 στήριξα τον Κωνσταντίνο. Το θέμα έκλεισε τότε. Δε μπορεί να επανέλθει πλέον και δεν μπορεί να επανέλθει από εμένα. Θα τον έκανα τώρα πρέσβη, για να έχουμε πρόσβαση σε χώρες που έχουν βασιλικές οικογένειες», είπε.
Και συνέχισε αναφερόμενος στον γιο του τέως βασιλιά, Νικόλαο. Χαρακτήρισε υψηλότατη πρόκληση το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Νικόλαο, ο οποίος, όπως είπε, είναι «καλό παιδί με άριστες σπουδές. Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν θα τον ήθελε για γαμπρό του». Πάντως, υποστήριξε ότι «δεν έχω κάνει κουβέντα με τον Νικόλαο».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε επίθεση στην τρόικα που «μας μαστιγώνει» και συμπλήρωσε πως «τ0 90% των βουλευτών είναι μνημονιακοί». Όσο για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή; «Αν συμφέρει το ευρώ, τότε ευρώ. Εάν συμφέρει η δραχμή, τότε δραχμή. Είμαι υπέρ του τι είναι καλό για τη χώρα. Υπάρχει η δραχμολαγνία και η ευρωφοβία. Εγώ στέκομαι στη μέση. Ποτέ με το ευρώ η χώρα δε μπορεί να βγει επάνω», είπε και άφησε να εννοηθεί πως αν και ευρωσκεπτικιστής δεν θα έλεγε όχι στην παραμονή της Ε.Ε. αλλά όχι και στην ευρωζώνη.
«Ο ελληνικός λαός θα πεινάσει με το ευρώ. Με τη δραχμή θα είναι καλύτερα. Με ευρώ θα πεθάνουμε. Να βρούμε άλλες λύσεις, έξω από το ευρώ», είπε. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα συνεργαστεί με κόμματα που είναι υπέρ του Μνημονίου, κλείνοντας (;) την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «αποφάσισε να πάει στο κέντρο. Εμείς λέμε να πιάσουμε τη δεξιά».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Τάκη Μπαλτάκο, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στην κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε πως «δεν είναι μικρό μέγεθος. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν Αντώνη Λιβάνη. Είμαστε ένα ευρύτερο σχήμα που χωράνε και άλλοι. Έχω διάθεση να αφήσω τον κ. Μπαλτάκο να κάνει το παιχνίδι του». Τον χαρακτήρισε δε, πολύ έξυπνο άνθρωπο. «Ήταν πολύ καλός παίκτης στο πινγκ πονγκ που δεν βρήκε ποτέ καλό συμπαίκτη», τόνισε, σε μια φράση που ερμηνεύτηκε ως αιχμή κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Φυσικά, δεν έλειψε και η αναφορά στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, τον Νοέμβριο του 2011. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη εκείνη η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, σχηματίστηκε κατ’ εντολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
«Ο Παπούλιας με φώναξε και μου είπε, “έλα δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους δυο”. Όταν είδα ότι είναι τόσο πολύ μνημονιακοί έφυγα. Έφυγα για την αξιοπρέπεια μου. Ο Παπαδήμος ήταν επιλογή για να μπορεί η Μέρκελ να μιλά μαζί του. Ζήτησα από τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα να κάνουμε όλοι μαζί κυβέρνηση. Δε με άκουσαν. Αν με είχαν ακούσει και οι δύο που στη συνέχεια έγιναν μνημονιακοί πρωθυπουργοί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη χώρα”, επεσήμανε.