Site icon NewsIT

“Καρφιά” Άδωνι για τις περικοπές στους ένστολους – “Αδιανόητη” η υποχώρηση για τη διαθεσιμότητα

14.06.2014 | 11:36
“Καρφιά” Άδωνι για τις περικοπές στους ένστολους – “Αδιανόητη” η υποχώρηση για τη διαθεσιμότητα

Λίγες μέρες αφού αποχώρησε από το υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ άσκησε κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Τι είπε για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια.

“Θεωρώ ότι το θέμα των ειδικών μισθολογίων το χειριστήκαμε με τελείως λανθασμένο τρόπο” τόνισε ο πρώην υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε πως “το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κράτους, δηλαδή του δικαστές και τους ενστόλους”.

Και συμπλήρωσε: “Σας λέω ότι, δυστυχώς, υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας. Πλέον ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά. Αφού ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι αν κάπου δίνουμε από κάπου αλλού κόβουμε”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε και για την κόντρα που ξέσπασε μερικά 24ωρα μετά των ανασχηματισμό ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αδιανόητο το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά στις διαθεσιμότητες. “Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες”, είπε κι έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον χαρακτήρισε έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπονοεί τίποτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, του οποίου το έργο στο υπουργείο Υγείας έχει εκθειάσει. Πρόσθεσε όμως πως ίσως συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως να μην έχει “την πλήρη εικόνα” γιατί τώρα μπήκε στην κυβέρνηση.

Μάλιστα είπε πως ο ίδιος κατάφερε να προχωρήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο χώρο της υγείας ενώ τώρα η “σύγκρουση” Λοβέρδου – Μητσοτάκη, αφορά 250 άτομα.

Η χώρα και η κυβέρνηση έχουν μια επιλογή: να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η πορεία που έχει χαραχθεί για την έξοδο από την κρίση, είπε και πρόσθεσε πως “αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας πως “κάθε μέτρο που δεν αποδίδει δεν έχει νόημα να συνεχίζεται”.

Αναφερόμενος στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως το υπουργείο πρέπει “να βγει να εξηγήσει” τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη “ακούει μόνο τη μια πλευρά”.

Τέλος, απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν για τη συχνή παρουσία του στα ΜΜΕ. Όπως είπε κάθε πολιτικός, οφείλει να εξηγεί γιατί λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι είναι “γλάστρα” ή ότι “δεν έχει τι να κάνει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To sms στο κινητό του 15χρονου που οδήγησε στη σύλληψή του – Ο ρόλος του Τούρκου στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης – Πώς έφταναν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

Πεντακόσια κιλά ηρωίνης έκρυβε η βίλα του λευκού θανάτου στη Φιλοθέη – Χειροπέδες στον εφοπλιστή, στην σύζυγό του και στον 15χρονο γιο τους!

Γιατί γύρισε ο Άδωνις στην TV; Η πικρία και η σιωπή… – Υγεία

Επέστρεψε στις τηλεπωλήσεις ο Αδωνις Γεωργιάδης – Εμφανώς κουρασμένος και πικραμένος – Τι είπε για τον ανασχηματισμό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version