Site icon NewsIT

Κασσελάκης για Χατζηδάκη: Να απαντήσει αν οι αποφάσεις του εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες

12.07.2024 | 13:36
Κασσελάκης για Χατζηδάκη: Να απαντήσει αν οι αποφάσεις του εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες

Στην υπόθεση της Attica Bank επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Παρασκευής (12.7.24).

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί τον Κωστή Χατζηδάκη ότι έχει προχωρήσει εργολαβικά σε επτά εκποιήσεις συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους έξι μήνες, καλώντας τον «να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες».

«Γιατί δημιουργείτε ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα; Απαντούν: «Syriza Bank» και «Βαρουφάκης». Γνωστή η καραμέλα της προπαγάνδας», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης και συνεχίζει:

«Ο κ. Χατζηδάκης έχει προκληθεί -στοιχειοθετημένα- από προχθές να απαντήσει γιατί προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μηνες. Ενώ δεν αρνείται την απώλεια 1,567 δισ.€ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, σπεύδει – μέσω τρίτων- να επιτεθεί για το θέμα της τράπεζας Αττικής που προσθέτει άλλες τόσες απώλειες χωρίς προοπτική εσόδων του Δημοσίου στο μέλλον από τα κέρδη της τράπεζας».

«Γράφεται στον Τύπο ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κρατήσει την τράπεζα αλλά να την πουλήσει σε ιδιώτες μετά από απώλεια 800 εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσίου, δηλαδή χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Γιατί, λοιπόν, ο κος Χατζηδάκης δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες απώλειες 1,567 δισ.€ από την απώλεια συμμετοχής του Δημοσίου από τη ΔΕΗ (16,8%) , τα ΕΛΠΕ (4%) , την Εθνική Τράπεζα (22%), την Aegean (11,5%), την Alpha Bank (9%), την Πειραιώς (27%) και το Αεροδρόμιο Αθηνών (30%);», σχολιάζει.

«Ας αφήσει την προπαγάνδα και να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version