Πολιτική

Κασσελάκης στο «Ενώπιος Ενωπίω»: «Αποστασία αν βουλευτές φύγουν ομαδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Νέο άνοιγμα στην Έφη Αχτσιόγλου και τους δύο πιο στενούς συνεργάτες της, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απηύθυνε έκκληση στην Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και στους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, όχι μόνο να παραμείνουν στο κόμμα, αλλά και να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Θεωρείται βέβαιο ότι η ενωτική αυτή κίνηση του κ. Κασσελάκη αποσκοπεί, αφενός στο να μην απωλέσει κι άλλες δυνάμεις, ειδικά βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, να μεταφέρει όλη την ευθύνη για τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις στο κόμμα στην άλλη πλευρά.

Παράλληλα, όμως, διεμήνυσε προς όσους βουλευτές επιλέξουν να φύγουν, ότι η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ουσιαστικά «αποστασία», καθώς είναι αντίθετη στην επιλογή που έκανε ο ελληνικός λαός να τον αναδείξει διακριτικά και καθαρά αξιωματική αντιπολίτευση στις τελευταίες εκλογές.

“Έχω πει, «ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος», το έχω πει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Πήρε 44% στις εκλογές του κόμματος. Το κόμμα της και ο χώρος της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο χώρος βασίζεται σε εκείνη για τη συνοχή του”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα. Και ειλικρινά σας λέω ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει ένα μεγάλο ακτιβιστικό χαρακτήρα στο έργο του, που μου ταιριάζει ο τρόπος που πολιτεύεται. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει πολύ μεγάλη τεχνοκρατική επάρκεια. Του είχα ζητήσει αρκετές φορές να είναι τομεάρχης Οικονομικών. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο πολιτικό κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα, θα έχουν ισότιμη θέση”.

Όλη η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

“Ο Τραμπ προκάλεσε μια δημοκρατική εκτροπή στις ΗΠΑ, μη αποδεχόμενος τη νόμιμη επιλογή του αμερικανικού λαού. Και προφανώς όταν κάποιος από τη δεύτερη μέρα της θητείας μου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και μου δίνει ονόματα και επίθετα και όλους τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να υπάρξουν, προφανώς τι δείχνει αυτό; Δείχνει ότι δεν αποδέχονται τη βάση του κόμματος. Αυτό δείχνει”, σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Είχαν σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα”

Στην ερώτηση πώς βιώνει την περίοδο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και τις διαγραφές των “4”, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: “Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν’ ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα το έκανε, μου είπε ότι «δεν μπορώ αναγκαστικά να τους ελέγξω αλλά θα προσπαθήσω». Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα. Να τους μιλήσει, να δούμε αν μπορέσουμε πριν την Κεντρική Επιτροπή να έχουμε κάποιο κοινό έδαφος. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Οι συγκεκριμένοι είπαν βαριά πράγματα χωρίς κανένα στοιχείο. Κι αντί να ανασκευάσουν έστω και μια λέξη, πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η προσωπική ζωή και ο στρατός

Ερωτηθείς αν οι ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές του έχουν αποκτήσει και πολιτική σημαία, ξεκαθάρισε ότι “η απάντηση είναι όχι, δεν το έχω κάνει σημαία. Και έχω και απόδειξη γι’ αυτό. Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Αν κοιτάξετε την ανακοίνωση του κόμματος τέλη Απριλίου -νομίζω είναι 30 Απριλίου όπου ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο- και δείτε το βιογραφικό μου, στο τέλος λέει ότι έχω ασχοληθεί αρκετά με θέματα ισότητας και φιλοζωίας.

Τώρα προφανώς όλη η Ελλάδα γνωρίζει για ποιο λόγο και τα δύο, αλλά ουδέποτε στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ -και πριν τις 21 Μαΐου και πριν τις 25 Ιουνίου- δεν το ανέδειξα ως σημαία. Αλλά τη μία φορά που προέκυψε αυτό σε συνέντευξη, ήταν νομίζω 23 Ιουνίου, το τελευταίο βράδυ που επιτρεπόταν προεκλογικά παρουσία στα ΜΜΕ, ήμουν σ’ εκείνη την εκπομπή στο ΟΝΕ με τον κ. Σαράκη της Ελληνικής Λύσης. Εγώ δεν ήξερα καν ποιος ήταν δίπλα μου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής και απλά απάντησα αυθόρμητα σ’ ένα σχόλιο το οποίο έκανε για την ισότητα, για την «παραδοσιακή» οικογένεια και αυτό μετά, από ‘κει και πέρα έγινε viral. Αλλά ουδέποτε το έκρυψα, ουδέποτε δεν παραδέχτηκα την αλήθεια μου, πόσο μάλλον άλλωστε όταν είμαι πολύ περήφανος για τον τώρα σύζυγό μου”.

Ενώ για το θέμα των παιδιών και τη δήλωση που είχε κάνει στον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι θέλει να αποκτήσει δύο αγόρια με τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε ότι “ήταν μια αυθόρμητη απάντηση σε μια χαλαρή εκπομπή, ούτε καν πολιτική εκπομπή. Γνωρίζω ότι μπορεί να πλήγωσα κόσμο με την απάντησή μου και σ’ αυτό τον κόσμο ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν ήταν η πρόθεσή μου. Και μπορώ να πω κι εγώ, έκτοτε, επειδή είναι τελείως διαφορετικό το πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η κουλτούρα απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, προφανώς έχουμε αναθεωρήσει και πολλά πράγματα. Και θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να μπορούσαμε να αποκτήσουμε παιδιά κάποια μέρα στη ζωή μας“, συμπληρώνοντας πως δεν εννοεί μόνο αγόρια, αλλά και κορίτσια.

Αμέσως μετά επιβεβαίωσε ότι θα πάει στρατό: “Το βλέπω για την άνοιξη, μετά το Συνέδριο. Από εκεί και πέρα θα κάνω ό,τι λέει ο νόμος, εννοείται”.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό

Για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό, ανέφερε: “Έχω πει εξαρχής ότι η πρώτη γραμμή των μάχιμων μονάδων, μόνο 15% είναι φαντάροι, οι υπόλοιποι είναι στρατιωτικοί. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι η πρώτη γραμμή άμυνας πρέπει να είναι επαγγελματικός στρατός. Το υπόλοιπο κομμάτι, μπορείτε να το πείτε και κοινωνική θητεία, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι χρήσιμο στους νέους. Δεν είναι χρήσιμο, κάποιος ο οποίος είναι π.χ. μηχανικός, γιατρός, να κάθεται σκοπιά για 9 μήνες κάπου. Είσαι μηχανικός; Πήγαινε μαζί με μια ομάδα, κοινωνική θητεία να φτιάξεις γέφυρες στην Περιφέρεια που ρημάζει.

Αμυντική κατάρτιση θα υπάρχει και στην κοινωνική θητεία. Απλά πρέπει να ξανασκεφτούμε αυτό το ζήτημα. Πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Κι αυτό δεν είναι ο Στέφανος που το λέει. Εγώ αφουγκράζομαι αυτά τα οποία ακούω από τη νεολαία, από άτομα της ηλικίας μου που έχουν περάσει από τον στρατό, έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και σου λένε, μου άρεσε πάρα πολύ που συνάντησα Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας, αλλά από δεξιότητες δεν έμαθα πολλά. Αυτό λέει ο νέος κόσμος. Και αυτό που λέω εγώ, είναι να το ξανασκεφτούμε. Να βρούμε τρόπους ώστε η θητεία να είναι παραγωγική, όλοι οι νέοι να συμμετέχουν και στην άμυνα της χώρας, αλλά και στην άνθιση της χώρας. Εκεί είναι που υπάρχει ανάγκη”.

Ο φράχτης στον Έβρο

“Για μένα ήταν εκείνη η επίσκεψη, 31 Μαρτίου φέτος, το ’23 που με παρότρυνε να μπλέξω, όπως είπατε, με τα κοινά. Διότι δεν μπορούσα να βλέπω αυτή την επίσκεψη που ήταν αποπροσανατολιστική για το έγκλημα των Τεμπών. Σκεφτόμουν τις 57 οικογένειες που είχαν θύματα, όλες τις οικογένειες που είχαν συγγενείς με ψυχικά τραύματα, και να είναι ο πρωθυπουργός εκεί πέρα για να αλλάξει την ατζέντα. Και μετά στο TikTok για να μιλήσει με τους νέους, όταν λέγαμε δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα.

Τέτοια χειραγώγηση marketing, δεν είναι ηγετικότητα. Δεν είναι. Είναι χειραγώγηση του Έλληνα πολίτη. Κι εγώ θα μιλάω ξεκάθαρα γι’ αυτό το θέμα. Για μένα ήταν η στιγμή που λέω, μπαίνω μέσα στο Επικρατείας, αυτή τη στιγμή.

Τώρα για τον φράχτη, εγώ δεν είμαι δογματικά εναντίον του φράχτη. Αλλά θα σεβαστώ αυτό το οποίο μου λένε οι Ένοπλες Δυνάμεις. Άμα οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, βεβαίως να το ολοκληρώσουμε. Αλλά πρέπει να ξέρουμε και ποιο είναι το κόστος και η απόδοση αυτού του εργαλείου. Όπως σε οποιοδήποτε εργαλείο. (…)

Τον εργαλειοποίησε για να μπορεί να προκαλέσει ακροδεξιά ένστικτα του κόσμου. Να είμαστε ειλικρινείς. Και το είδατε αυτό και μετά, στις επαναληπτικές εκλογές με τη Ροδόπη, πάλι εργαλειοποιεί τα ακροδεξιά ένστικτα. Και το βλέπετε και τώρα στη διακυβέρνησή του με τον κ. Βορίδη και τον κ. Βελόπουλο”.

Το “μαξιλάρι” των 37 δισ. ευρώ και οι αντιδράσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για το “μαξιλάρι” των 37 δισ. ευρώ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: “Στην ομιλία μου στο Economist απάντησα -βασικά ανέλυσα μάλλον την έκθεση της Standard & Poors για την επενδυτική βαθμίδα- όπου εκεί έλεγε η Standard & Poors ότι είναι ένα πολύ μεγάλο μαξιλάρι το συγκεκριμένο. Αναφέρθηκα στη χρηστή διοίκηση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις προηγούμενες, όπου όντως ήταν μια τίμια κυβέρνηση. Είχε ένα δύσκολο έργο, το έφερε εις πέρας.

Η άλλη ερώτηση ήταν του δημοσιογράφου στο βόλτα μου, στον δρόμο προς τη Βουλή όπου με ρωτάει για το ύψος του μαξιλαριού. Ξεκάθαρα με ρωτάει, «το 37 δεν θα μπορούσε να ήταν και λιγότερο;». Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης με τους ομολόγους του. Ήταν μια πορεία στην οποία η Ελλάδα έλεγε αυτά τα μέτρα θα πάρουμε, θεωρούμε ότι θα αποφέρουν 10 δισ. Η τρόικα έλεγε 5 δισ. θα αποδώσουν και τελικά ήταν 15 δισ. υπεραπόδοση. Ξανά και ξανά και ξανά. Άρα λοιπόν, ο κ. Τσακαλώτος θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη συνεννόηση, διαπραγμάτευση με την τρόικα, να πείσει ότι αυτή η υπεραπόδοση είναι δομική (…)

Αυτό που σας λέω είναι ότι τα 37 δισ. τα φτάσαμε επειδή η χώρα είχε υπεραπόδοση. Και μέχρι και ο κ. Δραγασάκης είπε, «άμα το ζήτημα είναι 37 και 30, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε». Αυτό που λέω εγώ είναι το εξής: Ότι εάν υπήρχε κάποιο περιθώριο στο ύψος αυτού του μαξιλαριού, το οποίο το έχτισε ο ελληνικός λαός με θυσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμήν της, με χρηστή διοίκηση, αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί λίγο καλύτερα. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης με το που εκλέχθηκε πρωθυπουργός, αλλάζει τον ΕΝΦΙΑ και τα 500 εκατομμύρια δίνονται. Μ’ άλλα λόγια, έδρασε πατριωτικά εναντίον του πολιτικού του κεφαλαίου, χτίζοντας αυτό το πολύ μεγάλο μαξιλάρι“.

Και συνέχισε: “Ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε μια πολύ μεγάλη κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι κατάφερε, ενάντια και στην τρόικα, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τον υποκατώτατο μισθό, κατάφερε να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, το ’18-’19 και είχε έναν προεκλογικό αγώνα. Ο υπεύθυνος για την υπεραπόδοση των στόχων ήταν ο κ. Τσακαλώτος.
Ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα σε αυτό είναι επειδή πιστεύω ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Έχει εμμονή. Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής”.

“Δεν ισχύει αυτό που λέει ο Σκουρλέτης για τα τρολς”

Αμέσως μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Πάνου Σκουρλέτη για τα τρολς: “Σας μιλάει ο Πρόεδρος του κόμματος έχοντας ερευνήσει και σας λέω ότι δεν ισχύει, πρώτον. Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών του στην ΕΥΠ.

Μακάρι η Δικαιοσύνη να ελέγξει και το Predator και την ΕΥΠ και να ξέρουμε τι έγινε. Και ο κ. Μητσοτάκης να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών του επειδή ήταν προϊστάμενός τους, όπως προβλέπει ο νόμος, και να ξέρουμε επιτέλους τι έχει γίνει από τη στιγμή που ασχολείται με αυτά τα θέματα ο κ. Μητσοτάκης”.

Για τα πλεονάσματα

“Άμα εμείς φτιάξουμε τη δημόσια Υγεία, που είναι 3% του ΑΕΠ -η δαπάνη του Έλληνα, όχι του κράτους, του Έλληνα η ιδιωτική δαπάνη- είναι περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ. Αν εμείς φτιάξουμε τη δημόσια Υγεία και αυτή η δαπάνη μειωθεί από τα 6,5 στα 3, είναι σαν να δίνουμε μια φοροαπαλλαγή στον Έλληνα και στα πιο αδύναμα στρώματα κατά 3,5 δισ.

Γι’ αυτό και λέω, όπως είπα και πριν, όταν κοιτάς το μίγμα φορολογίας, η φορολόγηση πρέπει να είναι μια εξίσωση που ακολουθεί τις επενδύσεις σου και την απόδοση των επενδύσεών σου. Η δημόσια Υγεία αποδίδει στην κοινωνία ένα πλεόνασμα, ένα κοινωνικό πλεόνασμα. Είναι έμμεση φοροαπαλλαγή για τον πολίτη”, είπε ο κ. Κασσελάκης.

“Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της”

Ερωτηθείς για την εξωτερική πολιτική, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως “δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της και να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό, ο Έλληνας έχει πληρώσει…

Υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος έχει μεταφερθεί προς την Ουκρανία και υπάρχει εξοπλισμός, ο οποίος δεν θα έχει αντικατάσταση σε μερικά νησιά. Να το κοιτάξουμε αυτό στο επόμενο διάστημα, αν θέλετε. Το έχει αναδείξει και ο κ. Αποστολάκης και είναι κάτι το οποίο εμάς βρίσκει ως κόκκινη γραμμή σε οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία”.

Η επίσκεψη Ερντογάν και ο διάλογος με την Τουρκία

“Τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, παρόμοια συνάντηση την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, να σας θυμίσω. Ο διάλογος με την Τουρκία είναι ευπρόσδεκτος. Είναι καλό ότι χτίζουμε εμπιστοσύνη, ότι υπάρχει μια νηνεμία στις σχέσεις μας στο Αιγαίο.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε έμπρακτα ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις υποσχέσεις της προς την Ευρώπη και στο μεταναστευτικό και να έχουμε ένα καλό γείτονα δίπλα μας. Προφανώς όλη η θετική ατζέντα και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, στο πλαίσιο αυτό, είναι κάτι ευπρόσδεκτο”, σημείωσε.

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Αναφορικά με το εάν συμφωνεί με τη στάση της χώρας μας απάντησε “όχι δεν συμφωνώ. Η ψήφος της χώρας μας στον ΟΗΕ που απείχε, για εμένα είναι -πώς να το πω- ντροπιαστική. Δεν με εκφράζει καθόλου προσωπικά. Δηλαδή το να λέει η διεθνής κοινότητα με μεγάλη πλειοψηφία ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και εμείς να απέχουμε, η Ελλάδα.

Έχω καταδικάσει και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουμε πλήρως τη Χαμάς και την τρομοκρατική δράση της στο Ισραήλ, που σκοτώθηκαν 1.300 άνθρωποι και το γεγονός ότι κρατάνε ομήρους, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχίσει. Δηλαδή πόσα παραπάνω νοσοκομεία πρέπει να βομβαρδιστούν ή η Μονή του Αγίου Πορφυρίου; Πρέπει να βάλουμε ένα στοπ κάπου, πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και πρέπει ο Πρωθυπουργός να μπορεί να το πει”.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο κ. Κασσελάκης είπε πως σε όλα τα σχολεία που είχε πάει, είχε υποτροφίες. Στην συνέχεια μίλησε για συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια προκειμένου να αναβαθμιστεί και η παροχή στα δημόσια πανεπιστήμια. Όπως είπε, είναι μεγάλη συζήτηση το ότι στην Ελλάδα δεν σπουδάζεις αυτό που επιθυμείς. “Δεν είμαι υπέρ των βανδαλισμών, δεν θα αφήσουμε τα πανεπιστήμια να ρημάξουν”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το όνομα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ”

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι “το όνομα (σ.σ. του κόμματος) θα μείνει, το όνομα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας, για το έργο της, για το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και επίσης επειδή θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ. Θα τονίσουμε και το isyriza που είναι η νέα μας πλατφόρμα, είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν, να γραφτούν, να γίνουν μέλη στα think tanks μας και να μπορέσουν να προσφέρουν για το κοινό καλό”.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα