- Αυτό φέρεται να δηλώνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλητές του - Αναμένεται να το ανακοινώσει στο Εθνικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο λίγα 24ωρα πριν την μεγάλη αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ
Άλλος ένας υποψήφιος προστίθεται στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την Λούκα Κατσέλη που έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα είναι υποψήφιοι, τώρα και ο Χάρης Καστανίδης είναι λίγο πριν το μεγάλο βήμα αλλά υπό μια βασική προϋποθεση. Να μην είναι υποψήφιος ο Γ.Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit αυτή είναι η πρόθεση του πρώην υπουργού την οποία επιβεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες.
Το τι λέγεται και τι ακούγεται στο ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμουλίου που θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον του κόμματος είναι ενδεικτικό των ζυμώσεων, των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και των προθέσεων των πρωταγωνιστών του δράματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος βρίσκεται κάπου μέσα στο τρίγωνο Λονδίνο-Παρίσι-Βρυξέλλες σχεδιάζει την τελική του πρόταση που θα παρουσιάσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προς έγκριση και η οποία οριακά μπορεί να διαφοροποιηθεί και πάλι στην εσήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντησή του το Σάββατο το πρωί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Αν πιστέψουμε τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Μπεγλίτη η πρόταση για διαρχία ισχύει, ωστόσο αφήνει ορθάνοιχτο πια το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «εναλλακτική πρόταση».
Στο πλαίσιο της διαρχίας είναι πιθανό να υπάρχει ήδη στο παρασκήνιο «συμφωνία» μεταξύ Παπανδρέου-Βενιζέλου, άσχετα του τι λένε δημόσια τα «εξαπτέρυγα» κάθε πλευράς προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα και με τον Δημήτρη Ρέππα να εργάζεται μεθοδικά για την υλοποίησή της
Εφόσον ισχύει αυτό το σενάριο ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται κατα μία εκδοχή να τα έχει βρει παράλληλα με τον Ευάγγέλο Βενιζέλο στο πλαίσιο μιας άλλης «συμφωνίας» μεταξύ των δύο όσον αφορά τη «μεταβενιζελική» εποχή και συνεπώς δεν θα είναι υποψήφιος στην παρούσα φάση
Η «τρόικα» (Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης) αποτελεί παρελθόν και ως εκ τούτου ο καθείς ακολουθεί προσωπική πορεία με διακριτές πολιτικές-κομματικές προσεγγίσεις.
Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να επιστρέφει στην παπανδρεϊκή αγκαλιά, καθώς συμφωνεί με το άνοιγμα των εσωκομματικών διαδικασιών μετά τις εθνικές εκλογές ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της
Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία παραμονές Πρωτοχρονιάς συναντήθηκε με το Ιταλό πρωθυπουργό κ. Μόντι στη Ρώμη, σε μια επίδειξη δύναμης, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της θα διαμορφώσει την τελική της στασή τις προσεχείς μέρες και ισχυρή γεύση των προθέσεων της θα έχουμε το Σαββατοκύριακο στο Ε.Σ.
Μια άλλη «συμφωνία» που βρίσκεται στα σχαριά σύμφωνα με κομματικούς κύκλους είναι αυτή μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ανδρέα Λοβέρδο…
Η Λούκα Κατσέλη αποτελεί την έκπληξη, καθώς είναι πολύ πιθανό να ειναι υποψήφια καθώς οι …«αριστερές» θέσεις που εκφράζει ιδίως στα ζητήματα της απασχόλησης έχουν βρει ακροατήριο στην κομματική και εκλογική βάση
Ο Λουκάς Παπαδήμος, μπορεί να μην είναι κομματικό μέλος ή στελεχος, ωστόσο το όνομα του συγκινεί πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τον κ. Παπανδρέου, με την έννοια ότι θα μπορούσε να παραμείνει πρωθυπουργός για όσο χρειαστεί ακόμη, και επειδή το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών μάλλον δεν θα αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση να στηριχθεί και ως πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει.
Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς: εκλογές 8 Απριλίου, δεν συναινώ σε περικοπές και δραματοποιήσεις
Στον Λ. Παπαδήμο ο Γ. Καρατζαφέρης για την “εθνική πολιτική”
Το Σάββατο η συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου – Μέχρι τότε … διακοπές