Πολιτική

Καταγγελίες της Άγκυρας κατά της Ελλάδας για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Η Άγκυρα καταγγέλλει πως το Εφετείο Θράκης απέρριψε το αίτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για επανεγγραφή στα μητρώα σωματείων.

Η ΤΕΞ εκπροσωπεί την μουσουλμανική κοινότητα στην Θράκη – την οποία η Άγκυρα αποκαλεί μειονότητα – όμως είχε απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές διότι το όνομά της περιείχε τον όρο «Τουρκική».

Η υπόθεση έφτασε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο δικαίωσε την ΤΕΞ, με συνέπεια το 2017 η ελληνική Βουλή να υπερψηφίσει τροπολογία που θεωρητικά θα επέτρεπε την επαναφορά της Ένωσης στο παλαιότερο καθεστώς.

«Η απόφαση του δικαστηρίου [της Θράκης] καταδεικνύει πως το νομοθέτημα που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή δεν επαρκεί» για να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα της Ένωσης, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας.

Η τουρκική διπλωματία σημειώνει πως προσδοκά την εγγραφή των μη κυβερνητικών οργανώσεων της «τουρκικής μειονότητας» στα βιβλία των ελληνικών Αρχών, και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κάνει παρεμβατικά παράπονα για την ελληνική Δικαιοσύνη την τελευταία διετία.

Έχει καταγγείλει προστασία «τρομοκρατών» λόγω των αποφάσεων για μη έκδοση και παροχή ασύλου σε αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κι έχει ασκήσει παρόμοια κριτική με αφορμή τις άδειες που έχουν δοθεί στον βαρυποινίτη εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης