Τρίτη, 20 Αυγ.
29oC Αθήνα

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επιστροφές του ΕΚΑΣ – Πώς θα γίνουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατατέθηκε στο Πολυνομοσχέδιο η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την επιστροφή με δόσεις έως και 30 ευρώ μηνιαίως σε 12 δόσεις και εάν το ποσό της επιστροφής δεν καλύπτεται σε βάθος χρόνου μέχρι το τέλος 2018 από τους περίπου 80.000 που είχαν λάβει ΕΚΑΣ από την πρώτη του έτους και πλέον αναδρομικά δεν είναι δικαιούχοι του.

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει πως ο καθορισμός της δόσεως της επιστροφής θα γίνεται αρχικά με βάση υπολογισμού τις 12 μηνιαίες δόσεις που δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 30 ευρώ η κάθε μία. Σε περίπτωση όμως που το επιστρεφόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο και δεν καλύπτεται, το υπερβάλλον ποσό θα επιστραφεί σε μηνιαίες δόσεις με χρονικό ορίζοντα έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2018.
Παράλληλα με την τροπολογία αυτή, για να μην αυξηθεί η συμμετοχή όσων χάνουν το ΕΚΑΣ η συμμετοχή τους στην φαρμακευτική δαπάνη τους εντάσσει για το σκέλος αυτός στις προστασίες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μέχρι τουλάχιστον την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Σε αντιστάθμισμα πάντως της περικοπής του ΕΚΑΣ η κυβέρνηση βαθμιαία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα επιτρέψει την εφαρμογή αναγκαίων προσαρμογών, με στόχο το 2017 να εφαρμοστεί με την πλήρη ανάπτυξη τριών πυλώνων που είναι παροχές σε χρήμα, υπηρεσιών και μέτρα ένταξης των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε