Site icon NewsIT

Κατρούγκαλος: Ανοιχτό να μειωθούν οι επικουρικές – Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου

04.01.2016 | 23:09
Κατρούγκαλος: Ανοιχτό να μειωθούν οι επικουρικές – Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ άνοιξε λίγο περισσότερο τα χαρτιά του για το τι προβλέπει τελικά η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, παραδεχόμενος πως όλα είναι ανοιχτά στη διαπραγμάτευση ακόμα και οι θεσμοί να έχουν αντιρρήσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμμέσως πλην σαφώς άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, ενώ θα υπάρξουν και μειώσεις των εφάπαξ στο Δημόσιο λόγω της κατάργησης του κοινωνικού πόρου.

Για τις κύριες συντάξεις που ήδη λαμβάνουν οι συνταξιούχοι επέμεινε πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση σύμφωνα πάντα με την ελληνική πρόταση, αλλά θα παγώσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Βέβαια, στην ελληνική πρόταση φαίνεται πως το “μάρμαρο” το πληρώνουν οι νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν τσεκουρεμένες τις συντάξεις τους.

Ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά πως καμία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει απορριφθεί από τους θεσμούς, αλλά και καμία δεν έχει γίνει δεκτή, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως οι Θεσμοί θα μελετήσουν τις προτάσεις και εν συνεχεία θα στείλουν τις παρατηρήσεις και τις αντιρρήσεις τους.

Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη δήλωσε πως με την ελληνική πρόταση εισέρχονται και οι μετανάστες που θα έχουν τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια ασφάλισης στην Ελλάδα, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version