Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κατρούγκαλος για το “μαχαίρι” στις συντάξεις: Η γάτα των Ιμαλαΐων ξέχασε να τους πει…

Κατρούγκαλος για το “μαχαίρι” στις συντάξεις: Η γάτα των Ιμαλαΐων ξέχασε να τους πει…

Με δυο tweets ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δίνει συνέχεια στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ, μετά και το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής για τις τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη το 2014. Φυσικά, από τα tweets Κατρούγκαλου δεν λείπει και το… πρόσωπο των ημερών: η γάτα Ιμαλαΐων!

“Μαχαίρι σε μεγάλες και μικρές συντάξεις” είναι ο τίτλος του σημερινού (02.03.2016) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα. Αλλά φαίνεται πως αυτό που πείραξε περισσότερο τον υπουργό Εργασίας είναι ο υπότιτλος της εφημερίδας σύμφωνα με τον οποίο “σπάνε οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης που οδηγείται σε συνολική παρέμβαση στο ασφαλιστικό”.

“Ξεθωριάζουν σιγά σιγά οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τις κύριες συντάξεις, καθώς η τρόικα απαιτεί λύση «εδώ και τώρα» με περικοπές, ώστε να βρεθούν 1,8 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016. Εμμέσως πλην σαφώς προϊδέασε σχετικά ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη, κάνοντας λόγο και για φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλότερα εισοδήματα”, γράφει επίσης η εφημερίδα.

Η αναφορά στο… ξεθώριασμα των κόκκινων γραμμών είναι εκείνο στο οποίο στάθηκε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αντιδρώντας στο δημοσίευμα. «Τα Νέα ξαναγράφουν σήμερα για “μαχαίρι” σε συντάξεις κ ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πλαφόν 3.000 Ευρώ. Ξεθώριασμα κόκκινων γραμμών; Η γάτα των Ιμαλαΐων ξέχασε να τους πει ότι αυτό ήδη προβλέπεται στο άρθρο 14 του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό», έγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε