Πολιτική

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Απόλυτη προτεραιότητα είναι για την ελληνική κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι πρακτικές ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων, όταν δεν συνδέονται με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην απορρύθμιση που προωθήθηκε στην Ελλάδα με τα προηγούμενα Μνημόνια εν μέσω λιτότητας. Ανέφερε ως παράδειγμα παρόμοιων πρακτικών τη μείωση από το πρώτο μνημόνιο των κατώτατων μισθών για τους νέους κατά 32% έναντι μείωσης 22% του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, η οποία οδήγησε στην εκτόξευση της ανεργίας των νέων.

Στη συζήτηση που αφορούσε στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού και στην ατζέντα για Δεξιότητες για την Ευρώπη, ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε κυρίως στον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, των κοινωνικών εταίρων, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων. Στόχος του μηχανισμού είναι η βέλτιστη αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης ειδικοτήτων και ο σχεδιασμός των νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επαγγελματικής, στη βάση των εκροών του μηχανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1