Site icon NewsIT

Καβγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ή δεν είπε η Ξένη Δημητρίου στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

12.05.2020 | 20:44
Δημητρίου - Προανακριτική - Παπαγγελόπουλος

Νέα κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή, η κυρία Ξένη Δημητρίου φέρεται σήμερα να καταλόγισε στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για off shore τριών πρώην υπουργών της ΝΔ.

Η υπόθεση φέρεται να είπε -πάντα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- πως ήταν γνωστή από τότε και στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης της καθυστέρησης διερεύνησης της υπόθεσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα και των τριών πρώην υπουργών.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυρία Δημητρίου ανέφερε πως ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, που είχε οργανωθεί προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η “ανάγνωση” της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα Καταλογίζει “παραφροσύνη λόγω απελπισίας” στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα λεγόμενα της κυρίας Δημητρίου και “ανακαλύπτει ισχυρισμούς για δήθεν off shore βουλευτών της ΝΔ, που ουδέποτε ειπώθηκαν στην επιτροπή”.

Επισημαίνουν ακόμη  πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “ξεχνούν” πως σήμερα η κυρία Δημητρίου στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ιωάννης Αγγελής της είχε πει ότι πίσω από την στοχοποίησή του ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος.

“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αποκάλυψη ότι μετά την παραίτηση Αγγελή, όλοι στον Άρειο Πάγο και στην κυβέρνηση ήξεραν ότι ο Ρασπούτιν ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και δεν έκαναν τίποτα”, έλεγαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας..

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version