Πολιτική

Καυγάς Άδωνι Γεωργιάδη με δυο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις μετακομίσεις

Η χώρα είναι στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών και τρεις υπουργοί της νέας κυβέρνησης ασχολούνται με μετακομίσεις και μάλιστα τσακώνονται για αυτές.

Σε δύο παλαιά κτίρια του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο κέντρο του Πειραιά, θα μεταφερθούν έως το τέλος του έτους, όλες οι υπηρεσίες ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που έως σήμερα στεγάζονται στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων, Αθανάσιου Χριστόπουλου, Νικόλαου Λίτινα και Αθανάσιου Πάλλη.

Σημειώνεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, δύο μέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης, με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ολόκληρο το κτήριο περιήλθε στην κυριότητα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, το οποίο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας θέλει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νέου οργανογράμματος για τη χωροθέτηση των διευθύνσεών του και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ναυτιλίας από το Λονδίνο.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι ευρισκόμενος στο Λονδίνο και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ (International Maritime Organization), έμαθε για την πραγματοποίηση της σύσκεψης των δύο υπουργών και την απόφαση περί μετακομίσεως των υπηρεσιών του υπουργείου έως 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μένει να διευκρινιστεί το κόστος της ανακαινίσεως του κτιρίου της Γρηγορίου Λαμπράκη, αν είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για μετακόμιση των υπηρεσιών και αν θα εξασφαλισθούν παράλληλα οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

“Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια”, υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του καυγά μεταξύ λιμενικών και υπαλλήλων του Άδωνι!
 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι