Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Καυγάς για τις… κάμερες στη Βουλή! – ΒΙΝΤΕΟ

Καυγάς για τις… κάμερες στη Βουλή! – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για διατύπωση γνώμης του Ταξίαρχου της ΕΛΑΣ Αναστάσιου Αναστασάκου στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Σταυρόπουλο.
 

Για την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου ο Γιάννης Πανούσης, βγαίνοντας από το γραφείο της Εισαγγελέως επεσήμανε πως οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία αυτής της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα «πρέπει να θεωρηθεί ως απόπειρα συγκάλυψης…»

Οι τόνοι χτύπησαν κόκκινο… στη συνεδρίαση της Επιτροπής μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου να χρειαστεί να διακόψει την συνεδρίαση μέχρι να επανέλθει η ψυχραιμία.

Αυτό που προκάλεσε, την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήταν η άστοχη αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ότι «καταλαβαίνω ότι είναι πρόκληση για κάποιους ότι η συνεδρίαση μεταδίδεται από την τηλεόραση …» υποβαθμίζοντας τα πολιτικά επιχειρήματα και τις απόψεις που διατύπωναν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σε δημιουργία επικοινωνιακών εντυπωσιασμών…
Έντονα αντέδρασαν ο προλαλήσας βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας λέγοντας «πως με προσβάλλετε…» αλλά και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

 

Αυστηρή κριτική Βενιζέλου – Η απάντηση της Χριστοδουλοπούλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, νωρίτερα είχε ασκήσει σκληρή κριτική: «Η αντικατάσταση του επικεφαλής αυτής της κρίσιμης υπηρεσίας Σταύρου Σταυρόπουλου γίνεται σε περίεργη συγκυρία και εξ αντικειμένου έχουμε διασύνδεση των θεμάτων» και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να εξεταστεί ο επόμενος επικεφαλής της υπηρεσίας, εάν προηγουμένως δεν έχουμε ακούσει τον προηγούμενο! Νομίζω ότι πριν ακούσουμε τον κ. Αναστασάκο θα έπρεπε να ακούσουμε τον κύριο Σταυρόπουλο και αν έχουμε ένα λόγο για την αντικατάστασή του…»
Τον κ. Τόσκα υπερασπίστηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλόπουλου λέγοντας πως και επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια είχε γίνει η αντίστοιχη αντικατάσταση χωρίς ακρόαση του απερχόμενου επικεφαλής της υπηρεσίας…
Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε πως «τότε η αποχώρηση έγινε εξ αιτίας προαγωγής του επικεφαλής της υπηρεσίας, δεν τον “αποστράτευσε” ο υπουργός…»

 

“Το αίτημα αντικατάστασης προηγήθηκε της συνέντευξης Πανούση”

Μια παρατήρηση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχει ενδιαφέρον ενόψει της κατάθεσης Πανούση την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, όταν θέλησε να αποσυνδέσει την αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου με την υπόθεση Πανούση, είπε «ο Νίκος Τόσκας είχε αποστείλει στην Επιτροπή το αίτημα για την ακρόαση και διατύπωσης γνώμης για τον διορισμό στην υπηρεσία του Ταξίαρχου Αναστάσιου Αναστασάκη στις 4 Νοεμβρίου, πέντε ημέρες νωρίτερα από την συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Πανούσης σε εφημερίδα» και πρόσθεσε με νόημα, «αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε όμως όταν θα έρθει εδώ ο κ. Πανούσης…»  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε