«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνον δυο ώρες τηλεόραση το μήνα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου και τη δική σας από την ΕΕ. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσλάβουν». Αυτή ήταν η θυμωμένη απάντηση της Ρουμάνας Επιτρόπου όταν άκουσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο να αναπτύσσει τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός του για την ΕΕ και τις εξέλαβε ως προσωπική αιχμή.
Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτηριστικά νωρίτερα είχε αναφέρει πως «αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της ΕΕ για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει πολύ φθηνά εργατικά χέρια και για αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγές».
Μετά πάντως την αντίδραση της Επιτρόπου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι «δεν ξέρω πως μεταφράστηκαν τα όσα είπα, αλλά δεν αναφέρθηκα προσωπικά στην κ. Κρέτσου. Εγώ σχολίασα την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες. Εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο».
Σύμφωνα με συνεργάτες της Επιτρόπου, μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ και της Επιτρόπου δόθηκαν εξηγήσεις και μετά την λήξη της συνεδρίασης και λύθηκε η παρεξήγηση.
Η Κορίνα Κρέτσου αναφερόμενη στην Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ είπε πως «χρήματα έχουμε στις Βρυξέλλες για πολλά έργα, αλλά συχνά αυτά περιμένουν, γιατί οι χώρες – μέλη δεν έχουν τη διοικητική ικανότητα να διαχειριστούν τα έργα». Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.
Υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας για ένα ανταγωνιστικό μοντέλο, ενώ επισήμανε τις καθυστερήσεις σε ορισμένα μεγάλα έργα στην χώρα μας όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων με αποτέλεσμα η χώρα μας να πληρώνει υψηλά πρόστιμα. Η Επίτροπος προανήγγειλε πως το καλοκαίρι, τον Ιούνιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τα νησιά τα οποία δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό και «θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση».