Site icon NewsIT

Καζάνι που βράζει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Στη δημοσιότητα δύο επιστολές της Γιαταγάνα που καρφώνει τον Καμμένο – Ο ρόλος του Τζιτζικώστα στη ρήξη

27.03.2014 | 06:16
Καζάνι που βράζει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Στη δημοσιότητα δύο επιστολές της Γιαταγάνα που καρφώνει τον Καμμένο – Ο ρόλος του Τζιτζικώστα στη ρήξη

 - Στη μία επιστολή η κα Γιαταγάνα καταφέρεται κατά της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη - Με άλλη επιστολή προς τον Π. Καμμένο τον προειδοποιεί για δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων στη Μακεδονία - Πληροφορίες αναφέρουν πως και τρίτος βουλευτής αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝ.ΕΛ- Η Ραχήλ Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για επιχείρηση υπονόμευσης του κόμματος

 Για άλλη μία φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θυμίζουν με καζάνι που βράζει, καθώς όχι για πρώτη φορά δύο βουλευτές του κόμματος αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι που έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την πορεία τους προς τις εκλογές. 

Μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δύο βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου ο πρόεδρος, Πάνος Καμμένος φέρεται να δήλωσε πως όποιος αντέχει θα συνεχίσει στο πλοίο και οι άλλοι θα αποχωρήσουν. 

Όλες αυτές οι εξελίξεις γίνονται ακόμα πιο δραματικές και από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν πώς και τρίτος βουλευτής αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί, πληροφορίες που όπως αποκάλυψε έχουν φτάσει και στα αυτιά της βουλευτού, Ραχήλ Μακρή όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ. Η κα Ραχήλ έκανε καταγγελίες για τους δύο βουλευτές λέγοντας στην ουσία πως βλέπει πίσω από την κίνησή τους επιχείρηση υπονόμευσης του κόμματος και των βουλευτών. 

Οι εξελίξεις όμως είναι καταιγιστικές, καθώς αργά το βράδυ η πλέον ανεξάρτητη βουλευτής, Μαρία Χρυσούλα Γιαταγάνα έδωσε στη δημοσιότητα δύο επιστολές της πριν αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καταγγέλοντας πως ακόμα περιμένει απαντήσεις. 

Στην πρώτη επιστολή η κα Γιαταγάνα ζητά τη έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις υποψηφιότητες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κι αυτό γιατί φαίνεται ξεκάθαρα η αντίθεσή της στην στήριξη της υποψηφιότητας για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα. Όπως αναφέρει για τον κ. Τζιτζικώστα  η εκπεφρασμένη του πολιτική “αντίκειται στις αρχές, στις  αξίες και στους πολιτικούς στόχους του Κινήματός, πολιτική την οποία δεν έχει δημόσια αποσύρει” και σημειώνει πως έγινε αποδέκτης σφοδρών αντιδράσεων από στελέχη, μέλη και απλούς ψηφοφόρους των  Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μακεδονία.

Στη δεύτερη επιστολή που δίνει στη δημοσιότητα η κα Γιαταγάνα απευθύνεται προς τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο αναφέροντας πως αφουγκράζεται τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για την πορεία του κόμματος. 

Η βουλευτής στην επιστολή της αυτή καλεί τον Πάνο Καμμένο να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο λέγοντας πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποξενωθούν από τη βάση του κόμματος, ενώ όπως αποκαλύπτεται η κα Γιαταγάνα διαμαρτύρεται για τέτοια προβλήματα από τον Ιούλιο του 2013 με άλλη επιστολή, αλλά όπως σημειώνει ούτε τότε έλαβε απάντηση. 

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Το ιστορικό των αποχωρήσεων

Η κρίση που ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες με την αποχώρηση των δυο βουλευτών είναι η τρίτη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και βρίσκει πια το κόμμα με πέντε λιγότερους βουλευτές, απ’ όσους είχε εκλέξει τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και έντονες διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο, αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος, μαζί με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Από αυτή την εξέλιξη, προέκυψε η Νέα ΜΕΡΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Ζώη, που σήμερα συνεργάζεται με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα, ο δε Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.

Πριν από λίγους μήνες -και συγκεκριμένα στις αρχές Ιανουαρίου του 2014- διαγράφεται ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, εξαιτίας της μη προσέλευσής του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που ακολούθησε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εσωκομματικά θέματα που είχαν προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος. Είχε προηγηθεί έντονη αμφισβήτηση και κριτική του κ. Νταβρή κατά του κ. Καμμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος σε Γιαταγάνα – Γιοβανόπουλο: Είστε αποστάτες – “Μας ευνούχιζες”, απαντούν

Προς Νέα Δημοκρατία οι Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος; “κλεφτές ματιές” και στο κόμμα του Πολύδωρα…

Ραγδαίες εξελίξεις στους ΑΝΕΛ – Πληροφορίες και για τρίτο βουλευτή που θα ανεξαρτητοποιηθεί – Καταγγέλλει υπονόμευση η Ραχήλ Μακρή
Τρικυμία στους Ανεξάρτητους Έλληνες – Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος στην ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version