Πέμπτη, 3 Οκτ.
19oC Αθήνα

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ – Ο Βενιζέλος… καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ – Ο Βενιζέλος… καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να «βαφτίσει» επιτυχημένο το αποτέλεσμα των εκλογών έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και εξαιτίας αυτού και τις πιέσεις που ασκούνται στην ηγεσία του κόμματος, καθυστερεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Καθώς το ΠΑΣΟΚ βαδίζει ολοταχώς προς το συνέδριό του και ενώ τον Οκτώβριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εξαγγείλει και το συνέδριο της Ελιάς για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, η τρικυμία στη Χαριλάου Τρικούπη δε λέει να σταματήσει.

Το ένα μετά το άλλο στελέχη αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν βέλη κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους χειρισμούς του και δεν είναι λίγοι όσοι θέτουν θέμα ηγεσίας, όπως ο Θάνος Μωραΐτης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ σήμερα στη… λίστα προστέθηκε και ο Συμεών Κεδίκλογλου.

«Στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας» είπε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 και πρόσθεσε ότι «η υπουργική καρέκλα, δεν μπορεί να σταματήσει την κριτική».

«Για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά αποτυχία. Όχι τόσο μεγάλη όσο νόμιζαν κάποιοι, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών. Αλλά είναι αποτυχία. Το γεγονός δηλαδή ότι χάσαμε έναν στους τρεις ψηφοφόρους μας, είμαστε τέταρτο κόμμα και αυτό έγινε σε περίοδο ευρωεκλογών, που στις εθνικές εκλογές το κλίμα θα είναι σαφώς πιο πολωμένο, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Το να λες ότι όλα βαίνουν καλώς, σημαίνει ότι θα πας από το 8% στο 5% και στο 3% και δεν θα καταλάβεις πώς θα εξαϋλωθείς και θα μείνεις με το ερωτηματικό» είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση του κ. Κεδίκογλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο έρχεται εν μέσω των σεναρίων περί ανασχηματισμού, στα οποία περιλαμβάνεται το όνομά του, αλλά σε εκείνους που θα αποχωρήσουν οριστικά από την κυβέρνηση. Και ορισμένοι εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή είναι απόρροια της ενόχλησης του υφυπουργού Παιδείας.

Και Μιχάλης Κασσής απέδωσε ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Το έβαλε πολύ ξεκάθαρα ο κ. Μωραΐτης. Θέμα ηγεσίας. Γιατί δεν έχει το δικαίωμα να το βάλει; Δηλαδή ένας αρχηγός ενός κόμματος πόσο πρέπει να το φτάσει το κόμμα για να αποχωρήσει; Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρός μου, δεν έχει ευθύνες. Έχω εγώ περισσότερες ευθύνες από τον κ. Βενιζέλο και από τον κ. Παπανδρέου; Για όνομα του Θεού».

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να είναι περισσότερα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου στο νέο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβουν σημαντικά υπουργεία είναι έντονες και θεωρείται πως αυτή είναι και μια από τις αιτίες καθυστέρησης του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός αναμένεται πια στις αρχές της επόμενης εβδομάδες, ίσως ακόμη και τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος όπως έγινε και πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ – Και ο Καρχιμάκης ζητά αλλαγή ηγεσίας

Καρφιά ΠΑΣΟΚ στον Μωραΐτη : “Περίμεναν την εκλογική μας συντριβή”

Ανασχηματισμός στο μνημόνιο δεν γίνεται…

Π. Γερουλάνος: γιατί φοβάται η Ελιά τον Σοσιαλισμό;

Σκανδαλίδης: να αλλάξουμε αρχηγό αν ο Βενιζέλος δεν μπορεί να δεχθεί άλλη πολιτική

Πασοκολάτρες εναντίον Πασοκομάχων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε