Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Είχα συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτισμού

Για πρώτη φορά μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνηση από την οποία απουσίαζε το όνομά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για το παρασκήνιο της μη υπουργοποίησής της. Υπήρχε, είπε, συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού αλλά την τελευταία στιγμή της προτάθηκε το Τουρισμού και γι’ αυτό αρνήθηκε.

Τη δική της θέση για τους λόγους που την οδήγησαν να μη δεχτεί θέση στη νέα κυβέρνηση “κατέθεσε” η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12.07.2019) στην εκπομπή «Ώρα 07:00» στο OPEN.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως από την ημέρα που ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μη μιλήσει «για να μη δημιουργήσω περισσότερο θόρυβο» και για να μην «δημιουργηθούν στρεβλώσεις και παρερμηνείες».

[read4more]

Οι οποίες, όμως, τελικά δεν αποφεύχθηκαν και αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της. Και είπε πως είχε συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει σε πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ το υπουργείο Πολιτισμού αλλά τελικά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού της μετέφεραν την απόφασή του να είναι εκείνη η υπουργός Τουρισμού.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Ο πρωθυπουργός, αυτός αποφασίζει, του πρότεινε το Τουρισμού. Εγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αρνήθηκε πως έγιναν… παζάρια και πως εκείνη ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, λέγοντας πως «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος “σου προτείνουμε το υπουργείο Τουρισμού” και εσύ λεςευχαριστώ θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή κυβερνητικό έργο”».

Όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια, σου έχει αναθέσει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις μια συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό πόστο και σου λένε “τον Πολιτισμό θα τον έχει άλλος κι εσύ αν θες μπορείς α πας στο Τουρισμού…».

Σε ερώτηση αν ζήτησε τη συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως «δεν ήταν αυτό το ζήτημα» και σημείωσε με έμφαση πως το θέμα της σύζευξης Πολιτισμού – Τουρισμού ήταν σκέψη που είχε συζητηθεί από τότε που ανέβαλε εκείνη τον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, προσθέντωντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε δείξει ότι το σκεφτόταν. Νομίζω το είχε πει και σε μια συνέλευση του ΣΕΤΕ».

Επαναλαμβάνοντας (μια από τις πολλές φορές που το έκανε) ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει και εκείνος που «κρίνει πως θέλει να αξιοποιήσει τα στελέχη του», η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε πως «είμαι παρούσα στη μεγάλη μάχη και προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Και κατέληξε με μια φράση όλο… νόημα: “Δεν με ενδιαφέρει απλά να καθίσω σε μια καρέκλα“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3