Ξημερώματα Δευτέρας (22.01.2018) με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης "αποτύπωσε" τις σκέψεις του σχετικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
«Τώρα που καθίζει ο κουρνιαχτός μερικές ψύχραιμες εκτιμήσεις». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε το κείμενό του ο Παύλος Πολάκης. Έγραψε ότι στο συλλαλητήριο (που είχε κόσμο αλλά όχι στα επίπεδα του 1992) για τη Μακεδονία συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός. Έβαλε όμως στην “εξίσωση” και ένα μεγάλο “αλλά”.
«Αλλά τον τόνο τον έδωσαν νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Άνθιμους και Αμβρόσιους», συνέχισε.
Πολάκης κατά ΝΔ (και) για το συλλαλητήριο
Φυσικά, δεν έλειψαν και τα πυρά στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το συλλαλητήριο. Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «προσπάθεια τμήματος της Νέας Δημοκρατίας να στήσει μια “σοβαρή Ακροδεξιά “με Φαήλους, Σαμαράδες, Γεωργιάδηδες και στρατηγούς τύπου “ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις” με μια λογική τύπου “που είναι ένας λοχίας να μας σώσει”».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κατηγόρησε πως υποδαύλισε σιωπηρά ή φανερά το όλο γεγονός. «Έχοντας ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα και βλέποντας τη χώρα να βγαίνει από το πηγάδι των μνημονίων ενέταξε τη ιστορία της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ελπίζοντας σε “ατύχημα ” στην κυβερνητική πλειοψηφία».
“Άλλος αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία”
Και ο Παύλος Πολάκης συνέχισε γράφοντας πως «ο πρώτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ήταν ο γερό Καραμανλής, ο πρώτος που υπέγραψε την αναγνώριση ως υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Σαμαράς, ο πρώτος που μίλησε για ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας και θα αποκλείσει τον όποιο κίνδυνο αλυτρωτισμού.