Πολιτική

Κικίλιας: Παίζουν ρώσικη ρουλέτα οι νέοι που νιώθουν άτρωτοι από τον κορονοϊό!

«Θα με ανησυχούσε περισσότερο το να μην ανησυχούμε. Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη από τον εφησυχασμό, όταν ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ, όταν είναι και παγκόσμιος και υψηλός και αφορά στην υγεία μας», τονίζει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη REAL NEWS για τον κορονοϊό.

Να σας θυμίσω ότι το κλειδί της επιτυχίας μας στην προηγούμενη φάση ήταν η εγρήγορση με τα έγκαιρα μέτρα και η ομόθυμη σοβαρή συμμόρφωση όλων μας, συνεχίζει ο Βασίλης Κικίλιας.

Και προσθέτει: «Το έχω πει και το επαναλαμβάνω: Η στάση μας απέναντι στον κορονοϊό θα καθορίσει και τη στάση του κορονοϊού απέναντι μας.

Είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει δεύτερο κύμα. Επιδημιολογικά, δεν είμαστε σε δυσμενέστερη θέση από ό,τι στο ξέσπασμα του πρώτου κύματος. Η μεγάλη και επικίνδυνη, όπως εκτιμώ, διαφορά, είναι ότι πολλοί από εμάς – οι νεότεροι ηλικιακά, όσοι γενικά παίρνουν αψήφιστα θέματα υγείας, όσοι “ξεσκάνε” μετά από το δύσκολο lockdown – δεν προστατεύονται, δεν τηρούν τους απλούς κανόνες προφύλαξης: μάσκα – ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς – συχνό πλύσιμο χεριών και αντισηπτικό, τήρηση των αποστάσεων».

Click4more: Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή, τις διακοπές μας, το καλοκαίρι μας, αλλά με ασφάλεια και καταλήγει: «Τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν επειδή η φύση της εκδήλωσης είναι τέτοια που οι αποστάσεις δεν γίνεται να τηρηθούν και φυσικά ο αριθμός των ανθρώπων που διασκεδάζουν εκεί είναι τεράστιος. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όμως, να ακούς μουσική, να πίνεις το ποτό σου ή να χορεύεις σ’ ένα μπαρ, αλλά να μην στριμώχνεται ο ένας πάνω στον άλλον. Δηλαδή αν είσαι 1,5 μέτρο μακριά από τη διπλανή παρέα, δεν διασκεδάζεις; Αν χορεύουν τα παιδιά σε μια παραλία πρέπει να στριμωχτούν αντί να απλωθούν; Και να πω κάτι ακόμη: Νιώθουν οι νέοι, οι κάτω των 45 ότι είναι άτρωτοι, ότι και να κολλήσουν τον ιό δεν θα νοσήσουν σοβαρά. Πρώτον, αυτό δεν ισχύει για όλους, όπως μάθαμε δυστυχώς με τον πιο σκληρό τρόπο, οπότε να ξέρουν ότι παίζουν ρώσικη ρουλέτα και, δεύτερον, να θυμούνται συνεχώς ότι έχουν γονείς ή παππούδες τους οποίους εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση μετά την απόφαση Τριαντόπουλου - «Το Σύνταγμα δεν είναι κατά το δοκούν»
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Τριαντόπουλος θα παραπεμφθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
Η πρόσοψη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
«Ελιγμό» της κυβέρνησης για να μην κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Προανακριτική για τα Τέμπη «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την κίνηση Τριαντόπουλου
Μετωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και στον Νίκο Τσάκο που αποκάλεσε τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος
«Μικροψυχία και αμηχανία» καταλογίζει η κυβέρνηση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική
«Μας κατηγόρησαν ότι θα συγκαλύψουμε απορρίπτοντας την πρόταση για προανακριτική... και τώρα μας λένε ότι προτιμούν να διαδραματίσουν τα κόμματα τον ρόλο του δικαστή»...
Ο Παύλος Μαρινάκης