Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για δηλώσεις Χρυσοχοϊδη : Σηκώνουν τα χέρια ψηλά για το μεταναστευτικό

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα άσκησε το ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις Βρυξέλλες το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει πως “την ώρα που τα νησιά μας και όλη η Ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS, ο αρμόδιος υπουργός της Ελλάδας επιλέγει να «σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Το ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του επισημαίνει πως «ενώ ομολογεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ότι «η κατάσταση στα νησιά δεν είναι διαχειρίσιμη», επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική, στην εφαρμογή της Κοινής δήλωσης «Ε.Ε. – Τουρκίας» ως είναι, επιμένει να μην δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα».

Καταλογίζει στη κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ότι δεν ζητά νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και περιορίζεται σε δήθεν «μέτρα» που δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Ο αρμόδιος υπουργός δεν ομολόγησε μόνο την ανικανότητα και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, αλλά το χειρότερο παραδέχτηκε την αδυναμία της να ορθώσει ανάστημα, να διεκδικήσει από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. Συνεχίζουν αμετανόητοι την πολιτική που καταδικάζει την Ελλάδα», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας