Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους χωρίς να υπολογίζει το δημόσιο συμφέρον»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την απόφαση διατίμησης του κόστους των μοριακών τεστ κορονοϊού.

«H κυβέρνηση δείχνει να αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών κέντρων και όχι το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η πανδημία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη για συνεχή test από τους πολίτες γίνεται επιτακτική», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

«Δυστυχώς, η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης δεν προστατεύει τους πολίτες από την υπέρμετρη επιβάρυνση, σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ ενω προσθέτει:

«Από χθες καταθέσαμε πρόταση για εισαγωγή ανώτατης επιτρεπτής τιμής 7 ευρώ για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR, που αφενός ελαφρύνει το κόστος για τους πολίτες που πραγματοποιούν τον έλεγχο με δικά τους έξοδα, αφετέρου θα καθιστά βιώσιμη τη διενέργεια των test από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία θα κληθούν να ελαχιστοποιήσουν το περιθώριο κέρδους τους».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ακόμη ότι κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ώστε να πραγματοποιούν δωρεάν test οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό και πώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τήρησε την ίδια στάση και στην πρόταση του για αύξηση των δωρεάν self tests, ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση και τήρηση των κατάλληλων μέτρων προστασίας της κοινότητας.

Την καλεί «να λειτουργήσει επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να επανέλθει με νέα απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη το συμφέρον των πολιτών και μόνο», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διονύσης Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις ρίζες του όπως τότε με τη χαρισματική ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα
«Είμαστε αρκετοί που εδώ και ενάμιση χρόνο (όχι τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στο 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7% αλλά και τότε που ήταν αντίστροφα σχεδόν τα ποσοστά) φωνάζουμε»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας
Βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυξήσεις και για τους αστυνομικούς – Οι αναρτήσεις Αβραμόπουλου, Πλεύρη, Μαρκόπουλου και Πλακιωτάκη
Με αναρτήσεις τους βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Πλακιωτάκης ζητούν αυξήσεις και για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου
Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυξήσεις και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς - Το Μαξίμου εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια
Οι τοποθετήσεις Βασίλη Κικίλια και Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και βουλευτών που έχουν διατελέσει υπουργοί, έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ
Άμεση Δράση Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Στο Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα ενεργειακά και οι εξελίξεις στη Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης με Νετανιάχου
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να ασχοληθούν και με την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, κατά την οποία και διατυπώθηκε η κοινή βούληση για την ενεργοποίηση του σχήματος 3+1 και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Ισραήλ