Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Κίνηση ΜΑΤ από τον Σπίρτζη για την γρήγορη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κίνηση ΜΑΤ από τον Σπίρτζη για την γρήγορη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτης παρουσίασε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ την πρότασή του για τον διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας τον κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και για Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Φίλιππο Τσαλίδη.

Το ΤΑΙΠΕΔ από τη συνεδρίασή του στις 20 Ιανουαρίου 2016 έχει αποφασίσει την επαναπροκήρυξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι υποψήφιοι επενδυτές να έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 26 Απριλίου 2016.

Έτσι ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπρίτζης προχώρησε σε διορισμό δύο στελεχών που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπρίτζης αφού ανέφερε ότι « η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει σε μια από τις 9 ιδιωτικοποιήσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει άμεσα η χώρα μας» υποστήριξε πως «για τρείς λόγους είναι επιβεβλημένο να γίνουν αυτοί οι δύο διορισμοί προκειμένου να έχει νόμιμη διοίκηση που χρειάζεται για τον διαγωνισμό αλλά και για την φάση των διαγωνιστικών διαδικασιών», επίσης, «στο διάστημα αυτό να μπορεί να προχωρήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων με δημόσιους φορείς που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς και για την υλοποίηση του σιδηροδρομικού έργου ώστε να μην καταρρεύσει και υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων, εμπορευματικών μεταφορών» αλλά και να «ασχοληθούν με τα θέματα του προσωπικό της εταιρείας…» και να υπάρχει διοίκηση σε περίπτωση που και αυτός ο διαγωνισμός αποδειχθεί άκαρπος….

Η έγκριση του νέου Προέδρου και του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου πέρασε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αντίθετα «παρών» ψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ε.Κ ενώ «κατά» για να μην διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ψήφισε το ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Ποταμιού δεν προσήλθε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε