Πολιτική

ΚΚΕ: Ανιστόρητο και χυδαίο το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Το χυδαίο και ανιστόρητο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "την ημέρα που ... ", το οποίο προβάλλεται αυτές τις ημέρες, είναι ένα μνημείο ιστορικής διαστρέβλωσης και παραχάραξης, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές ημέρες του πιο ωμού αντικομμουνισμού» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα προσθέτει ότι «το δήθεν “ιστορικό” ντοκιμαντέρ, το οποίο βέβαια δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά ιστορικά τεκμήρια, αλλά σε μια “κουτσομπολίστικη” προσέγγιση της ιστορίας, αναπαράγει όλη την αντικομμουνιστική – αντισοβιετική άποψη των Βρετανών και των Αμερικανών για την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ «καλλιεργεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Κρύβει ότι ο πόλεμος έγινε εξαιτίας των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σπιλώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΣΣΔ στη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού. Αποτελεί μια τεράστια προσβολή απέναντι στην ιστορική αλήθεια, αλλά και σε όσους πάλεψαν, θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι ενάντια στο φασιστικό άξονα».

«Για το γεγονός αυτό ευθύνη δεν έχει μόνο η διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χρονική στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει όλη την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όποτε είναι λογικό να υιοθετεί και την άποψή τους για τα ιστορικά γεγονότα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον εποπτεύοντα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Ν. Παππά».

«Ο λαός και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που δεν πάλεψαν για να μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση τέτοιες αθλιότητες, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάγνωση των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη από το Μαξίμου, η δέσμευση Μητσοτάκη και η αντίστροφη μέτρηση για προανακριτικές
Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης  είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι τα χθεσινά συλλαλητήρια δημιουργούν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Αθήνα
Γεραπετρίτης – Ρούμπιο: 45λεπτη συνάντηση σε θερμό κλίμα για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε στον Μάρκο Ρούμπιο ότι ανεξαρτήτως της αντιπαράθεσης Τραμπ - Ζελένσκι, η Ευρώπη παραμένει πιστή σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ουκρανία
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον
Μαρινάκης για τα επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: «Νοσηρές μειοψηφίες προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους»
«Η πολιτεία το πάνδημο αίτημα του "ποτέ ξανά" να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους» τονίζει σε ανακοίνωσή του
Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη