Πολιτική

ΚΚΕ: Διαθεσιμότητες και απολύσεις εντάσσονται στην πολιτική της ΕΕ

«Η πολιτική που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους πάει χέρι-χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή, όταν αυτοί αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους στη δουλειά» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Προσθέτει δε, ότι «οι διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων έχουν στόχο να καταργήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με την ομηρία των 5μηνων προγραμμάτων και παραδίδοντας κρίσιμους τομείς σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις «εντάσσονται στην πολιτική της ΕΕ για ένα κράτος προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες του κεφαλαίου, εχθρικό για το λαό και τις ανάγκες του» και υπογραμμίζει ότι «αυτή την πολιτική εφαρμόζουν και σε δήμους-περιφέρειες οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

«Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την διασφάλιση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων από το ΚΚΕ ο Ν. Σοφιανός

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ