Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έφερε «νύχτα» το ασφαλιστικό – Είναι γελασμένη αν νομίζει πως δε θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι

Νέα πυρά εξαπολύει κατά της κυβέρνησης το ΚΚΕ, με αφορμή και την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής (23.07.2021).

«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση της ΝΔ, αν νομίζει ότι, φέρνοντας το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση ‘νύχτα’, για να συζητηθεί μέσα στο ‘κατακαλόκαιρο’, οι εργαζόμενοι δε θα ενημερωθούν και δε θα αντιδράσουν ενάντια σε ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση και να μετατρέψει την ασφάλιση σε ‘τζόγο’ και σε ατομική υπόθεση για τους νέους εργαζόμενους» τονίζει σε σχόλιό του.

«Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πως – και στην Ελλάδα – μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης κατέρρευσαν, ληστεύοντας τους κόπους μιας ζωής κι οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους» προσθέτει το κόμμα στο σχόλιό του και καταλήγει: 

 «Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά, έμαθαν από την κυβέρνηση πως η ‘προστασία της εργασίας’ σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες υπερωρίες, τώρα μαθαίνουν πως η ασφάλισή τους θα είναι ‘ατομικό ρίσκο’ και οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται ‘επενδυτές’ που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1