Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον εργασιακό “μεσαίωνα”

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τα εργασιακά εξαπολύει το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας, «τουλάχιστον προκλητικούς τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης» για αύξηση των προσλήψεων, καθώς, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, δείχνουν ότι αυτές πραγματοποιούνται με χειρότερες εργασιακές συνθήκες και μειωμένους μισθούς.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων επισημαίνει, ότι «η εργασιακή ζούγκλα της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας, της απλήρωτης και ανασφάλιστης δουλειάς, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, με στόχο να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου». Οι πολιτικές της “ευελιξίας” και της “κινητικότητας”, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, επιταχύνθηκαν με την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες για το πρόγραμμα γενετικού ελέγχου βρεφών: «Πιστεύω στη διαφάνεια και τη λογοδοσία»
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για «αδιαφανείς συμβάσεις» με ιδιωτικές εταιρείες και έχει θέσει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το μνημόνιο του προληπτικού ελέγχου για γενετικές ασθένειες στα νεογνά
Άδωνις Γεωργιάδης