Site icon NewsIT

ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που βοηθούσαν τους σεισμόπληκτους

16.02.2023 | 13:22
ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που βοηθούσαν τους σεισμόπληκτους

 Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής ζητά την άμεση απελευθέρωση των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, τα οποία συνελήφθησαν στα Άδανα ενώ συμμετείχαν σε προσπάθειες βοήθειας των σεισμοπαθών.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στο Οσμάνιε (κοντά στα Άδανα) σε μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων κατά του Κέντρου Αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους, που έχει οργανώσει το ΚΚΤ».

«Με απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν να καταφέρουν πλήγμα στη γενναία πολυήμερη προσπάθεια των κομμουνιστών της Τουρκίας να συνδράμουν όσους επλήγησαν στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει την ανακοίνωση τονίζοντας πως «το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη χώρα μας να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους με το δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version