Πολιτική

ΚΚΕ: Οι επενδύσεις θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες – θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα

«Οι επενδύσεις, που υπόσχεται η κυβέρνηση, δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση το λαό ούτε θα λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ.

«Αυτός ο δρόμος εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα στους πολύμορφους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αυτό άλλωστε εκφράζει και η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από την κρίση και από ένα επικείμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους» προσθέτει το ΚΚΕ.

Το σχόλιο του κόμματος καταλήγει αναφέροντας πως «ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ταχθεί ούτε με τη σημερινή αντιλαϊκή συνταγή της κυβέρνησης Σαμαρά ούτε με κάποια άλλη – εξίσου αντιλαϊκή – “με άρωμα ΔΝΤ”, που του προτείνουν τα άλλα κόμματα του καπιταλιστικού μονόδρομου».

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας