Πολιτική

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα τον Μάιο – «Πυρετός» προετοιμασιών

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα τον Μάιο.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (12.03.24), έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Burak Akçapar συζήτησαν μεταξύ άλλων για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο, κάνοντας έναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης το ζήτημα των Navtex, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της κυρίως για το περιεχόμενο αυτών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως καλό θα είναι να αποφεύγονται οι δηλώσεις αξιωματούχων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο καλό κλίμα των δυο χωρών.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης δεν ενδίδει στις σειρήνες συνεργασίας παρά τη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ – Επιθέσεις στα «μονοπρόσωπα» κόμματα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πειστεί ότι το κοινό που θα τον ακολουθήσει δεν είναι οι αριστεροί ψηφοφόροι αλλά οι κεντρώοι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Το ανέφικτο έγινε πραγματικότητα – Οι Έλληνες πέτυχαν γιατί ήταν ενωμένοι
«Σήμερα ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, οι οποίες τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης