Πολιτική

Κλειστά μαγαζιά: Διευκρινίσεις Άδωνι στο Live News για τα ντελίβερι! video

Μόνο… κλειστά μαγαζιά θα βλέπουμε από το Σάββατο, 14.03.2020, καθώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης, τα “λουκέτα” θα πέσουν… σωρηδόν.

Αιτία φυσικά ο κορονοϊός, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 190, ενώ η κυβέρνηση θορυβήθηκε κι από την επικίνδυνη στάση πολλών συμπολιτών μας που παρά τους περιορισμούς και τις συστάσεις, αποφάσισαν να πάνε… την βόλτα τους την Παρασκευή, 13.03.2020.

Click4more: Του… λουκέτου! Ολόκληρη η λίστα με τα καταστήματα που κλείνουν – Τι μένει ανοιχτό

Το βράδυ της Παρασκευής, 13.03.2020, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με τα λουκέτα.

“Ζούμε σε μια έκτακτη κατάσταση. Η δική μας γενιά δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο… Σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με ψυχραιμία να κάνει ό, τι πρέπει. Πρώτον για την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον για την προστασία της οικονομίας”, τόνισε αρχικά ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα κλειστά μαγαζιά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι διευκρινίσεις για τα κλειστά μαγαζιά

Ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα “λουκέτα”, λέγοντας πως “κλείνουν όλα τα μαγαζιά που έχουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων εστιάσεως”.

Να σημειωθεί εδώ πως όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι το delivery και το take away, ωστόσο εδώ υπάρχει μια συνθήκη που σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Live News.

Click4more: Πέτσας στο Live News: «Η σύζυγός μου είχε δέκατα και βραχνάδα – Δεν είναι πλάκα το μένουμε σπίτι»!

“Όλα τα καταστήματα που έχουν την άδεια να κάνουν delivery μπορούν να το κάνουν, χωρίς να έχουν πάνω από 5 άτομα στην ουρά για take away. Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε πολλοί άνθρωποι σε μικρό χώρο για πολλή ώρα.

Δεύτερον: Υπάρχουν καταστήματα με άδεια τραπεζοκαθισμάτων που δεν έχουν δηλώσει την δυνατότητα delivery και take away στην εφορία. Αυτά τα καταστήματα έχουν δύο επιλογές:

Πρώτη επιλογή να κλείσουν. Αν γίνει αυτό, θα έχουν αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο όπως έχει νομοθετηθεί,

Εάν όμως θέλουν να κάνουν delivery γιατί δεν θέλουν να κλείσουν, θα μπορούν να το κάνουν από αύριο και θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να το δηλώσουν στην εφορία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραμένοντας στο ζήτημα με τα κλειστά μαγαζιά, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και στα επιδόματα για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που θα κλείσουν.

Δείτε όλα όσα είπε για τα κλειστά μαγαζιά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το επίδομα

Επιπλέον, να σημειωθεί πως στο Live News αναφέρθηκε πως στο «τραπέζι» βρίσκεται κι ένα έκτακτο επίδομα 400 έως 500 ευρώ που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι για όσο διάστημα η επιχείρηση που εργάζονται παραμείνει κλειστή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα αυτό είναι πολύ πιθανό να μειωθεί και κάτω από τα 400 ευρώ, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο είχε συζητηθεί πριν κλείσουν τα καταστήματα εστίασης, οπότε τώρα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι.

Συζητήσεις υπάρχουν όμως και γύρω από την αποπληρωμή των δανείων των επιχειρήσεων.

Δείτε το ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο: Χτίζουμε βήμα βήμα ένα νέο ΕΣΥ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον 4ο και τον 5ο όροφο, όπου έχουν παραδοθεί αναβαθμισμένες μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής και παθολογικής αλλά και τις εγκαταστάσεις στον 1ο και τον 3ο όροφο, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πέρυσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο
Βουλή: Live η συνεδρίαση για το πόρισμα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο – «Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο του υπομνήματός μου στην προκαταρκτική» λέει ο βουλευτής
Επεισοδιακή είναι η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το πόρισμα της προανακριτικής που προτείνει την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή 1
Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για τον Τριαντόπουλο – «Συνενόχους στη συγκάλυψη δεν θα βρείτε» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος
Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική εξέταση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο...
Συνεδρίαση της Βουλής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοσκοπήσεις – «Ζούμε έναν εφιάλτη» λένε στελέχη
Απ'ότι φαίνεται, τίποτα δεν ωφέλησε δημοσκοπικά το κόμμα του - Αντίθετα, μάλιστα, το έφερε ακόμα σε πιο χαμηλά επίπεδα με την διαφορά του από την Πλεύση Ελευθερίας να μεγαλώνει
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ 3
Το κάλεσμα του Σωκράτη Φάμελλου για συνεργασία και η διχασμένη Νέα Αριστερά
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίζονται αρνητικοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θετικά βλέπουν αυτό το ενδεχόμενο Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο