Site icon NewsIT

Κοινοβουλευτικό “πρέσινγκ” στον Πάνο Καμμένο και από την αντιπολίτευση για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα

22.02.2017 | 21:05
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά τα "φίλη-α" πυρά, το Ποτάμι με αίτησή του ζητά την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να κληθεί και να ενημερώσει τα μέλη της. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Την αίτημα του Ποταμιού για την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής προκειμένου να κληθεί και να δώσει απαντήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κ. Σπυρος Δανέλλης. Στην αίτησή του αναφέρει ότι «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ποτάμι επιμένει στην αναγκαιότητα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ωστόσο, επειδή εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να ενημερώσει σχετικά».

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμένο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισημαίνει πως το θέμα αυτό είναι ένα εθνικό ζήτημα και δεν πρόκειται ούτε για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης. Τονίζεται ότι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την ανοχή του Πρωθυπουργού να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Επισημαίνεται ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα. Στο πλαίσιο αυτό όμως απαιτείται εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών χωρίς υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η χώρα μας εν μέσω βαθιάς κρίσης δαπανά σημαντικά ποσά για αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τομείς κοινωνικής πολιτικής προχωρώντας σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιο γενικότερο σχέδιο εντάσσεται η πρόθεση αυτή για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια αυτών των νέων εξοπλισμών της τάξης των 2 δις ευρώ και για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version